Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Kozijnen bestellen: opties & valkuilen

Wil je zelf je nieuwe ramen of deuren plaatsen? Of kozijnen kopen om die door je aannemer te laten plaatsen? Dan kan je die gewenste kozijnen bestellen op verschillende manieren: online, bij een gespecialiseerde winkel, bij een vakbedrijf, … Hoe verzeker je jezelf van het beste eindresultaat? En op welke prijzen mag je rekenen? We zetten het op een rijtje in dit artikel!

Ga snel naar:
Welke kozijnen bestellen?
Kozijnen bestellen: prijs
Mogelijke valkuilen
Waarom kiezen voor een vakbedrijf?
Vergelijk nu kozijnen-offertes

 

 

Waar kan ik mijn kozijnen bestellen?

Er zijn verschillende manieren om kozijnen te bestellen voor jouw woning, bijgebouw, … Elke methode heeft zijn voordelen en nadelen. Een kort overzicht van de 3 belangrijkste opties:

 • Online kozijnen bestellen: er zijn verschillende webshops om kozijnen te kopen. Meestal liggen de prijzen bij zulke online bedrijven lager dan bij professionele plaatsers van nieuwe ramen en deuren. Ook de levertijden zijn vaak korter. Toch zijn er ook nadelen bij het online bestellen van kozijnen: lagere garantie, verkeerde afmetingen, fouten bij de bestelling, onderdelen die niet meegeleverd zijn, … Bovendien zorgen webshops niet voor de plaatsing.
 • Kozijnen bestellen bij gespecialiseerde winkel: wil je iets meer zekerheid? Dan is het een beter idee om langs te gaan bij een professionele winkel. Daar krijg je ter plaatse uitgebreid advies, kan je de kozijnen in het echt bekijken, … Zo is de kans op fouten bij de bestelling al een stuk kleiner.
 • Kozijnen bestellen bij vakbedrijf: en de veiligste manier om kozijnen te bestellen? Dat is samenwerken met een ervaren kozijnspecialist. Zo’n expert komt bij je langs, meet alles nauwkeurig op, luistert naar je wensen, … Dat is de beste garantie op kwalitatieve kozijnen op maat. Bestellen bij zo’n vakbedrijf is inderdaad duurder dan online, maar je komt nooit voor onaangename verrassingen te staan. Ook nemen die de plaatsing voor hun rekening.

Kozijnen bestellen bij een ervaren kozijnenspecialist? Daarvoor kan je rekenen op Solvari! Wij brengen je gratis en vrijblijvend in contact met meerdere betrouwbare vakspecialisten in je buurt. Start je aanvraag hier!

kozijnen bestellen

 

Welke kozijnen bestellen?

Of je nu kiest voor een vakbedrijf of een online webshop, de 3 populairste materialen voor kozijnen zijn kunststof, hout en aluminium. Welk materiaal is het beste voor jou? Een overzicht:

 

1. Kunststof kozijnen bestellen

De meeste webshops richten zich in eerste instantie op kunststof kozijnen. Die keuze is niet toevallig. Zulke kozijnen zijn het meest budgetvriendelijk en bieden de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Vooral kunststof kozijnen uit Duitsland zijn populair (Schüco, Gayko, Rehau, …). Bovendien kan je kiezen uit meerdere kleuren, vergt kunststof weinig tot geen onderhoud en bieden zulke kozijnen steeds betere isolatiewaarden. Online kunststof kozijnen bestellen gaat bovendien ook het snelst. Vanwege de snelle productie bedragen de levertermijnen slechts 1 à 2 maanden (afhankelijk van de kleur, houtlook, …).

 

2. Houten kozijnen bestellen

Er zijn online outlet winkels die alleen houten kozijnen verkopen. Wil je houten kozijnen bestellen online? Let dan vooral op de houtsoort en de levering. Gaat het om hout met duurzaamheidsklasse I of II en zijn de kozijnen inclusief beglazing of niet? Sowieso is hardhout een goede keuze voor je nieuwe ramen of deuren. Je profiteert dan van de best mogelijke isolatiewaarde, een tijdloze charme, lange levensduur, … Alleen moet je op termijn wel rekening houden met het nodige onderhoud.

 

3. Aluminium kozijnen bestellen

Mag het iets meer kosten? Dan zijn er ten slotte ook nog aluminium kozijnen. Die zijn duurder dan kunststof, maar je profiteert van een mooier eindresultaat en meer constructiemogelijkheden. Online vind je aluminium kozijnen zelfs in elke mogelijke RAL-kleur. Kies wel voor hoogwaardig aluminium om zeker te zijn van een optimale kleurvastheid, kras- en roestbestendigheid, …

 

Waarmee hou ik nog rekening naast het materiaal van mijn kozijnen?

Naast het materiaal moet je natuurlijk nog knopen doorhakken bij het bestellen van kozijnen. Voor welk type beglazing kies je? Is een vast kozijn voldoende of heb je een draaikiepkozijn nodig? Wil je ook bijpassende vensterbanken, zonwering, …? Als je niks over het hoofd wil zien, is het aanbevolen om je kozijnen te laten samenstellen door een ervaren vakbedrijf!

Kozijnen op maat laten maken? Bespreek je project tot in de puntjes met een of meerdere kozijnspecialisten in je buurt. Zo verlies je geen zaken uit het oog en ben je zeker van jouw gedroomde eindresultaat. Kom nu gratis in contact met vakbedrijven in je buurt!

 

Kozijnen bestellen: prijs

Wil je een kozijn online bestellen? Dan kan je via een webshop meestal een prijs berekenen op basis van de afmetingen, het type kozijn, de afmetingen, het soort beglazing, … Let wel op: deze prijzen liggen lager dan bij een vakbedrijf, maar de plaatsing is dan nog niet inbegrepen. Op welke kosten mag je rekenen bij een ervaren kozijnspecialist? De startprijzen per materiaal:

Materiaal van de kozijnenPrijs per m²
(excl. btw en incl. plaatsing)
Kunststof kozijnenVanaf € 250
Houten kozijnenVanaf € 450
Aluminium kozijnenVanaf € 600

Meerdere totaalprijzen voor jouw kozijnen vergelijken? Goed nieuws, dat kan  gratis en vrijblijvend via de offerteservice van Solvari. Na enkele werkdagen nemen meerdere vakbedrijven contact op om jouw project te bespreken. Vind nu de beste deal voor jouw nieuwe kozijnen!

 

online kozijnen bestellen

 

Mogelijke valkuilen bij online bestelling

Wil je kosten besparen door online je kozijnen te bestellen? Let dan wel op: als de prijs te mooi is om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo. Aan online bestellingen kleven dus ook enkele risico’s. Zo moet je bv. nog letten op…

 

 • Verkeerde afmetingen: met een speciale tool kan je online de afmetingen van je kozijnen invoeren. Daarna is er vaak nog een controlemoment met een technische tekening. Toch bestaat er nog altijd een risico dat de afmetingen niet helemaal kloppen. En dat is vervelend als je kozijnen al zijn afgeleverd. Meet dus de hoogte en breedte van je nieuwe kozijnen grondig op, idealiter op meerdere punten in je raamopening.
 • Slechte service na verkoop: zijn er problemen met je bestelde kozijnen? Kloppen de afmetingen niet helemaal? Zijn de profielen licht beschadigd bij de levering of zijn bepaalde onderdelen niet meegeleverd? Dan is het bij een webshop vaak niet makkelijk om dergelijke problemen snel op te lossen. Check dus zeker de dienstverlening na verkoop voor je een bestelling plaatst.
 • Kortere garantieperiode: bij een online kozijnshop krijg je vaak gewoon een fabrieksgarantie van 5 jaar op je kozijnen. Die termijn is meestal veel korter dan bij een erkende kozijnspecialist. Bij zo’n expert is de garantieregeling bovendien ook completer: wind- en waterdichtheid, kleurvastheid, … Zo kom je na een aantal jaar niet voor onaangename verrassingen te staan.
 • Ontbrekende onderdelen: kijk goed welke onderdelen allemaal inbegrepen zijn als je online kozijnen bestelt. Sommige webshops leveren kozijnen bv. zonder hoogrendementsglas. Het kan ook dat je bij bestelde deuren nog de klinken, cilinders, … apart moet kopen.
 • Fouten bij de plaatsing: zijn je kozijnen correct geleverd? Dan moet je die natuurlijk nog altijd plaatsen zoals het hoort. Koudebruggen kunnen namelijk voor veel warmteverlies en dus hogere stookkosten zorgen. Isoleer de voegen tussen de binnenmuren en het kozijn daarom met een naadloze laag spuitisolatie. En aan de buitenkant moet je alle naden correct dichten met silicone. Zo ben je zeker van een 100% luchtdichte plaatsing.
 • Geen keurmerken: meerdere keurmerken wijzen op de kwaliteit van een kozijn. Denk bv. aan het SKG-keurmerk dat de inbraakveiligheid van een kozijn aangeeft. Het VKG-keurmerk duidt dan weer de kwaliteit van een kunststof kozijn aan. Check daarom grondig welke keurmerken de kozijnen hebben die jij online wil bestellen.

 

Waarom kiezen voor een vakbedrijf?

Afmetingen, materialen, beglazing, hang- en sluitwerk, eventuele vensterbanken, extra opties als rolluiken, …: bij het plaatsen van nieuwe ramen komt heel wat kijken. Wil je dus zeker zijn van een optimaal eindresultaat? Dan is kozijnen bestellen bij een professioneel vakbedrijf dus verreweg de veiligste optie. Zo ben je 100% zeker van…

 

 • Correcte opmetingen & advies op maat: een kozijnspecialist komt bij je langs om alles nauwgezet op te meten. Zo profiteer je van 100% zekerheid: je nieuwe kozijnen zullen tot op de millimeter gepast zijn. Bovendien krijg je ook nog eens uitgebreid advies over het beste type kozijn, de prijzen per materiaal, de afwerking, …
 • Kozijnen van topkwaliteit: een ervaren, betrouwbaar vakbedrijf werkt alleen met hoogwaardige merken en kozijnen die aan alle kwaliteitsvereisten en keurmerken voldoen. Zo ben je verzekerd van een optimale isolatiewaarde, kleurvastheid, inbraakveiligheid, … voor de lange termijn.
 • Correcte plaatsing: een kozijn-expert levert je kozijnen niet alleen, hij zorgt ook voor een correcte plaatsing. Dat betekent onder meer een goede verankering van de profielen, een positionering die volledig waterpas is, een luchtdichte isolatie tussen je kozijn en de binnenmuur, …
 • Aanspreekpunt bij vragen: heb je nog vragen over het onderhoud van je ramen? Is er toch een probleem met een van je kozijnen? Dan kan je altijd terecht bij je kozijnspecialist voor advies en een snelle oplossing. Zo’n laagdrempelig aanspreekpunt heb je niet als je online kozijnen bestelt.
 • Garantie & financiële voordelen: vakbedrijven bieden betere en completere garantieregelingen dan online kozijnwinkels. Als je samenwerkt met zo’n expert krijg je bovendien ook nog meerdere financiële voordelen als de ISDE subsidie voor hoogrendementsglas, het verlaagd btw-tarief van 9% op de arbeidskosten, … Dat scheelt een behoorlijk stuk op je eindfactuur!

Meerdere kozijnspecialisten in je buurt vergelijken? Dat kan snel, eenvoudig en volledig kosteloos via de offerteservice van Solvari. Het enige wat je moet doen, is het onderstaande offerteformulier invullen:

 

 

Offertes ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde kozijnenplaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werkzaamheden. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.