Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Deurkozijn

Hoewel wij op deze site voornamelijk info geven over raamkozijnen, willen we je de uitleg van een deurkozijn ook graag geven! Een deur kan niet worden opgehangen zonder scharnieren. Maar scharnieren kunnen nergens worden geplaatst als er geen deurkozijn aanwezig is! Een deurkozijn is veel eenvoudiger dan een raamkozijn, er zijn immers maar drie balken/latten voor nodig.

 

Functie deurkozijn

Zoals we hierboven al meldden, is een deurkozijn het frame of de omlijsting die je deur toelaat opgehangen te worden. Net zoals het raamkozijn, heeft het deurkozijn ook 2 stijlen (de linker- en rechterstijl). Een deurkozijn heeft maar één dorpel, de bovendorpel.

 

Deurkozijn plaatsen

Zelf een deurkozijn maken is niet heel moeilijk, maar vaak is het heel wat werk om alles mooi af te tekenen en mooi glad te schuren (als je voor houten deurkozijnen kiest). Tegenwoordig vind je in alle doe-het-zelf zaken wel kant-en-klare bouwpakketten die je alleen maar aan jouw wensen hoeft aan te passen door er een stuk af te zagen.

Deze bouwpakketten hebben als inhoud twee stijlen, de bovendorpel en een stellat.
Om deze in de muuropening te plaatsen, stop je de twee stijlen in de bovendorpel en maak je deze stevig vast. Om te verzekeren dat het deurkozijn mooi evenwijdig en recht zal zijn kan je gebruik maken van de stellat. Deze bevestig je dan -tijdelijk- onderaan, tussen de twee stijlen.

Vergeet niet dat het nodig kan zijn om je stijlen nog een stukje af te zagen, zodat ze in de deuropening passen! Denk daarbij goed na! Als je de muur nog moet plaatsen, of een stofdorpel wilt leggen, bedenkt dan dat de stijlen nog iets korter moeten.

TIP: Wil je zeker zijn van een correcte plaatsing en kwaliteit op lange termijn? Schakel dan een vakman in. Deze heeft de nodige kennis en ervaring om de klus tot een goed einde te brengen. Hij zal je met gepast advies ook kunnen bijstaan in het maken van de juiste beslissingen. Vraag vrijblijvend offertes op maat aan bij erkende installateurs van kozijnen via de offertepagina

 

deurkozijn voorbeeld

 

Kozijnbeveiliging tegen inbraak

Jaarlijks vinden er nog enkele honderden woninginbraken plaats in Nederland, waarvan het merendeel wordt gepleegd via de deuren van woningen. Uit onderzoek blijkt echter, dat ook kozijnen erg kwetsbaar zijn, zeker wanneer deze met grof geweld worden geforceerd door inbrekers.

Gelukkig zijn er tegenwoordig voldoende mogelijkheden op de markt om uw kozijnen te beveiligen tegen inbraak. Niet alleen de keuze voor goede sloten op ramen en bijvoorbeeld schuifdeuren is hierbij van belang, er is meer dan dat!

» Kozijnen beveiligen tegen ongewenst bezoek

Het beveiligen van kozijnen begint bij het zo goed mogelijk uitsluiten van de mogelijkheden voor inbrekers om deuren en ramen te forceren.

Een eerste mogelijkheid hierbij is het vergroten van het aantal contactpunten tussen het raam of de deur en de het kozijn. Dit kunt u doen door te kiezen voor driepuntssloten, waarbij het slot op drie punten verbonden is met het kozijn.

Voor deuren is dit een goede oplossing, bij ramen kiest men echter vaker voor zogenaamde paddestoelnokken. Dit zijn een soort schuifjes, waarbij een metalen staafje aan het raam in een klemmetje aan het kozijn wordt geschoven bij het sluiten van de ramen. Voor inbrekers is het hiermee vrijwel onmogelijk om de ramen en deuren te forceren, dit zou immers veel te veel tijd kosten.

Naast deze twee oplossingen kunt u kiezen voor een anti-inbraakstrip, die u tussen het raam of de deur en het kozijn plaatst. Doel van deze strip is het uitsluiten van de mogelijkheid tot het forceren van het raam of de deur door inbrekers. Met een anti-inbraakstrip hebben ongewenste bezoekers geen grip met een koevoet of schroevendraaier, waardoor ze eerst de strip moeten verwijderen alvorens ze een poging tot het forceren van uw raam of deur kunnen doen. Het verwijderen van de anti-inbraakstrip is vrijwel onmogelijk in een korte tijd.

 

Offertes ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde kozijnenplaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werkzaamheden. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.