Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Triple glas kozijnen

Triple glas is de beglazing met de beste isolatiewaarde: 0,5 à 0,6 W/m²K. Kortom, wil je zoveel mogelijk besparen op je energiekosten met je nieuwe kozijnen? Dan is driedubbel glas duidelijk de beste keuze. Uit welke materialen kan je kiezen voor je triple glas kozijnen en wat zijn de kosten? Kan je ook triple glas in bestaande kozijnen plaatsen? En welke andere types beglazing zijn er nog? Je ontdekt het hier!

Ga snel naar:
Voordelen en nadelen
Materialen triple glas kozijnen
Triple glas kozijnen: kosten
In bestaande kozijnen of niet?
Mogelijke alternatieven
Vergelijk vrijblijvend offertes

 

 

Wat zijn kozijnen met triple glas?

Triple glas staat ook bekend als driedubbel glas. Wil je optimaal besparen op je energiekosten met je nieuwe kozijnen bij je renovatie? Of bouw je zo energiezuinig mogelijk (bv. een passiefwoning)? Dan zijn kozijnen met triple glas een investering die je snel terugverdient. Triple glas kozijnen danken hun optimale isolatiewaarde aan de volgende opbouw:

 • 3 glasplaten van 4 à 6 mm dik
 • isolerende spouw tussen die platen van 12 à 15 mm dik
 • edelgas (argon of krypton) waarmee die 2 spouwen gevuld zijn
 • coatings aan de spouwzijde van de glasplaten

Kozijnen met triple glas laten plaatsen in jouw woning? Vraag dan zeker naar de mogelijkheden bij meerdere kozijnspecialisten actief in je buurt. Start je aanvraag hier!

triple glas kozijnen

 

Voor- en nadelen van triple glas kozijnen

Kies je voor triple glas of voor een ander type isolatieglas? Dat hangt onder andere van jouw woning en je budget af. Een kort overzicht van de voor- en nadelen van driedubbel glas voor je kozijnen:

 

Voordelen triple glas

 • Best mogelijke isolatiewaarde: dankzij de 3 glasplaten, het edelgas in de spouwen en de coatings staat triple glas garant voor de best mogelijke isolatiewaarde op de markt. Daardoor ben je met kozijnen met dit type beglazing zeker van de grootste besparing op je energierekening.
 • Meest constante binnentemperatuur: naast lagere energiekosten zorg je met driedubbel glas ook voor een hoger wooncomfort. Niet alleen in de winter trouwens, maar ook in de zomer. Op koude dagen hou je de warmte beter binnen en op hete dagen hou je die warmte juist uit je woning.
 • Amper omgevingslawaai: triple glas isoleert niet alleen thermisch. Ook de geluidsisolatie is dankzij de opbouw van deze beglazing optimaal. Kamp je bv. met behoorlijk wat geluidsoverlast in je straat? Dan heb je daar dankzij triple glas kozijnen geen last meer van.
 • Grote inbraakveiligheid: driedubbel glas is naast het best isolerende ook het stevigste type beglazing. Je maakt inbrekers dus flink het leven zuur als je investeert in triple glas kozijnen.
 • Goed voor het klimaat: met triple glas bewijs je niet alleen je energierekening een dienst, maar ook onze planeet. Met dit type beglazing hoef je namelijk veel minder te stoken. Daardoor stoot je veel minder CO2 uit en help je mee om de klimaatopwarming een halt toe te roepen.

 

Nadelen triple glas

 • Duurste type beglazing: aan de vele voordelen van driedubbel glas hangt natuurlijk ook een prijskaartje. Triple glas is namelijk het duurste type beglazing op de markt. Verder in dit artikel lees je meer over de gemiddelde kosten voor triple glas.
 • Moeilijk te plaatsen in bestaande kozijnen: triple glas is een stuk dikker en zwaarder dan enkel glas of standaard dubbel glas. Niet elke sponning in je kozijnen is dan ook geschikt voor dit type beglazing. Benieuwd of jij triple glas in je bestaande kozijnen kan plaatsen? Vraag advies aan een kozijnspecialist!

 

Materialen triple glas kozijnen

Naast de beglazing is het materiaal van je kozijnen de belangrijkste keuze die je moet maken. Uit welke materialen kan je allemaal kiezen voor je vaste kozijnen, draaikiepkozijnen, schuifpui, …? Een kort overzicht:

 

1. Kunststof kozijnen met triple glas

Triple glas kozijnen in kunststof bieden de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Niet alleen gaan ze 50 jaar of langer mee (afhankelijk van de kwaliteit), maar ze zijn tegelijkertijd ook de meest budgetvriendelijke keuze. Gemiddeld is PVC 15% goedkoper dan hout en zelfs 20 à 30% goedkoper dan aluminium. Bovendien heb je bij kunststof kozijnen met triple glas een brede keuze aan kleuren, structuren, glansgraden, …

Richtprijs: € 300 à 1.100 per m², afhankelijk van het type kozijn (excl. btw en incl. plaatsing)

 

2. Aluminium kozijnen met triple glas

Hou je van een moderne uitstraling met grote raampartijen? Dan is aluminium een uitstekende keuze voor je nieuwe kozijnen. Dit metaal is namelijk relatief licht en ijzersterk tegelijk. Daardoor kan je met aluminium grote overspanningen creëren met elegante kozijnen. Zelfs bij een zwaarder type beglazing als triple glas. Bovendien zijn aluminium kozijnen met triple glas onderhoudsarm, brandwerend en inbraakveilig.

Richtprijs: € 650 à 1.600 per m², afhankelijk van het type kozijn (excl. btw en incl. plaatsing)

 

3. Houten kozijnen met triple glas

Optimaal profiteren van isolerende kozijnen met triple glas? Dan is hout zeker het overwegen waard. Van alle kozijnmaterialen heeft hardhout namelijk de beste isolatiewaarde. Let op: triple glas in een bestaand houten kozijn plaatsen is niet vanzelfsprekend. Alles hangt af van de staat en de dikte van je kozijn. In de meeste gevallen kies je best voor nieuwe houten kozijnen met triple glas.

Richtprijs: € 500 à 1.450 per m², afhankelijk van het type kozijn (excl. btw en incl. plaatsing)

 

4. Stalen kozijnen met triple glas

Net als aluminium is ook staal een erg stevig en duurzaam materiaal voor je kozijnen. Dit metaal is echter wel duurder dan aluminium. Hou je van de unieke uitstraling van staal, maar is je budget beperkter? Vraag dan zeker bij kozijnspecialisten naar de mogelijkheden voor aluminium kozijnen met een steellook. Net als aluminium is ook staal trouwens te verkrijgen in meerdere kleuren, afwerkingen en diktes.

Richtprijs: € 850 à 2.300 per m², afhankelijk van het type kozijn (excl. btw en incl. plaatsing)

 

TIP: vergelijk offertes van meerdere kozijnspecialisten!

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en eigenschappen van deze verschillende materialen voor je kozijnen met triple glas? Vraag dan zeker meerdere voorstellen aan bij vakmannen actief in je buurt. De mogelijke uitvoeringen én de prijzen kunnen namelijk verschillen van kozijnspecialist tot kozijnspecialist. Vergelijk grondig en maak zo een weloverwogen keuze!

In contact komen met kozijnspecialisten? Via onze offertepagina vraag je snel en eenvoudig offertes aan bij meerdere vakmannen. Ontvang vrijblijvend voorstellen op maat!

 

Triple glas kozijnen: kosten

Wat zijn nu de gemiddelde kosten voor nieuwe kozijnen met triple glas? Je mag rekenen op een richtprijs van 300 à 2.300 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing). Vanwaar dat grote verschil? De exacte prijs hangt namelijk sterk af van het type kozijn dat je laat plaatsen, het gekozen materiaal, de afwerking, … De kosten per type materiaal op een rij:

Materiaal triple glas kozijnGemiddelde prijs per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
Kunststof€ 300 à 1.100
Aluminium€ 650 à 1.600
Hout€ 500 à 1.450
Staal€ 850 à 2.300

De precieze kosten voor jouw triple glas kozijnen? Een kozijnspecialist maakt graag vrijblijvend een offerte op maat voor je op. Wil je gericht prijzen en uitvoeringen kunnen vergelijken? Neem dan zeker contact op met meerdere vakmannen. Start je aanvraag hier!

 

Druk de kosten voor je triple glas kozijnen met subsidies!

Laat je triple glas in je bestaande kozijnen plaatsen? Of ga je voor nieuwe kozijnen met driedubbel glas? In beide gevallen maak je aanspraak op de ISDE subsidie voor particulieren. Daarnaast kom je ook in aanmerking voor andere kozijnen subsidies als lokale financiële voordelen, het verlaagde btw-tarief, …

Advies op maat nodig? Een kozijnspecialist informeert je graag over de subsidies waarop jij recht hebt. Bovendien bezorgt hij je alle documenten voor een snelle en correcte aanvraag. Kom nu in contact met vakmannen in je buurt!

 

kozijnen triple glas

 

Triple glas in bestaande kozijnen of nieuwe kozijnen?

Triple glas is een zegen voor je energierekening, je wooncomfort en onze planeet. Je hebt 2 opties om dit type beglazing te laten aanbrengen. Je kan nieuwe kozijnen kopen met driedubbel glas of het triple glas laten plaatsen in je bestaande kozijnen. Beide opties in een notendop:

 

OPTIE 1 = triple glas in bestaande kozijnen plaatsen

Driedubbel glas in je huidige kozijnen plaatsen kan slechts onder bepaalde voorwaarden. Zo moeten je kozijnen nog in goede staat zijn, de juiste dikte hebben, voldoende isoleren, … Zo is het in bepaalde gevallen mogelijk de gleuven in houten kozijnen bij te schaven om er dikkere glasplaten in te plaatsen. Let op: het is mogelijk dat de huidige scharnieren van je kozijnen te dun zijn voor het grote gewicht van triple glas.

TIP: laat je huidige kozijnen zeker controleren door een vakman (bv. de sponning). Hij kan inschatten of het in jouw geval mogelijk is om triple glas in je bestaande kozijnen te plaatsen. Ontvang gratis advies op maat!

 

OPTIE 2 = nieuwe kozijnen met triple glas

Zijn je kozijnen intussen ook alweer 10 à 15 jaar oud? Dan neem je beter geen risico’s en ga je best voor nieuwe kozijnen met triple glas. De kans is namelijk groot dat je kozijnen niet meer optimaal isoleren, niet dik genoeg zijn en ook het gewicht van driedubbel glas niet kunnen dragen. Bovendien zorg je met volledig nieuwe kozijnen ook voor een nieuwe uitstraling van je woning.

BELANGRIJK: met nieuwe kozijnen vermijd je ook dubbele arbeidskosten als je de raamprofielen later toch nog moet vervangen. Wil je graag offertes op maat ontvangen? Dat kan eenvoudig via onze offerteservice!

 

Mogelijke alternatieven voor triple glas

Naast driedubbel glas bestaan er nog andere types isolatieglas. Waaruit kan je nog kiezen? We zetten de alternatieven voor triple glas kort op een rij:

 

1. HR+ glas

Dit is een goedkoper type hoogrendementglas. Het gaat om 2 glasplaten met een spouw die gevuld is met droge lucht. Aan de spouwzijde is een reflecterende coating aangebracht die de warmte beter binnenhoudt.

Isolatiewaarde: 1, 2 à 1, 6 W/m²K
Prijs: € 110 à 130 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

 

2. HR++ glas

Dit type isolatieglas is tegenwoordig de standaardkeuze, zowel bij renovaties als nieuwbouw. De isolerende spouw tussen beide glasplaten is gevuld met het edelgas argon. Net als bij HR+ glas is aan de spouwzijde een reflecterende coating aangebracht.

Isolatiewaarde: 1,1 W/m²K
Prijs: € 115 à 140 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

 

Welk type beglazing kies ik het best voor mijn kozijnen?

Dat hangt vooral van jouw budget en je project af. Wil je bv. extra investeren om je energiekosten nog meer te doen dalen na je energetische renovatie? Dan is triple glas de beste keuze. Ook als je zo energieneutraal mogelijk bouwt, kies je voor dat type isolatieglas. Wil je de investeringskosten beperken? Dan kies je voor een ander type hoogrendementsglas.

Hoe ben ik zeker van de juiste keuze? Een kozijnspecialist analyseert jouw situatie en geeft je dan gratis advies op maat. Je kan meerdere vakmannen actief in je buurt vergelijken via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde kozijnenplaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werkzaamheden. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.