Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Kozijnen repareren

Het lijkt een vanzelfsprekend onderdeel van je huis, maar een kozijn krijgt over de jaren heen flink wat te verduren. Zonder een periodiek onderhoud raken kozijnen dus mogelijk beschadigd, waardoor je ze moet repareren of zelfs vervangen. Wanneer laat je best je kozijnen repareren en hoeveel kost dat? Hoe gaat een vakspecialist daarbij te werk? Dit én meer lees je in dit artikel!

Ga snel naar:
Hoe kozijnen repareren?
Kozijn reparatie: kosten
Zelf kozijnen repareren of niet?
Ontvang gratis en vrijblijvend offertes

 

 

Wanneer kozijn repareren of vervangen?

Wanneer is een kozijn nog te repareren en wanneer is het beter om het compleet te vervangen? Hieronder beide opties op een rijtje:

  • OPTIE 1 = kozijn repareren: dit is een goede optie bij kleine beschadigingen, aangezien je zo extra kosten bespaart en minder lang moet wachten op de uitvoering. Ook als je kozijnen nog niet zo oud zijn, goed isoleren, … is een kozijn reparatie een voor de hand liggende keuze.
  • OPTIE 2 = kozijn vervangen: zijn je kozijnen erg verouderd en staan ze aan het einde van hun levensduur, isoleren ze niet meer optimaal, …? Dan vervang je ze beter volledig. Zo profiteer je weer optimaal van een uitstekende isolatiewaarde, nieuwe uitstraling, betere inbraakbeveiliging, …

Op zoek naar een vakbedrijf voor advies op maat? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend voorstellen van meerdere erkende vakmensen via onze offerteservice.

kozijnen repareren

 

Hoe kozijnen repareren?

De werkwijze om een kozijn te repareren verschilt per materiaal. Hieronder een overzicht met methoden per materiaal als een vakbedrijf ter plaatse te werk moet gaan:

 

1. Kunststof kozijn reparatie

Bij kunststof kozijnen zijn kleinere beschadigingen zoals krassen goed te herstellen. Hierbij snijdt een vakman uitstekende randen van de beschadiging met een plamuurmes weg. Daarna polijst hij de kras, meestal met een polijstdoek of heel fijn schuurpapier. Uiteindelijk kan je kunststof ook nog laten verven.

Bij grotere beschadigingen zoals deuken, boorgaten of grote scheuren in het kunststof kozijn gebruikt een specialist kunsthars of PVC-was. Is het hele kozijn verkleurd en/of aangetast door vuil? Dan schuurt hij de oude coating weg en vervangt hij deze. Je kan een kozijn ook volledig wrappen met een speciale folie.

 

2. Houten kozijn reparatie

Voor je een beschadigd houten kozijn kan schuren, verven, … moet je eerst eventueel houtrot laten verwijderen. Een vakman begint dan met het uitsteken en wegzagen van het verrotte stuk hout, verwijdert hardnekkig vuil en brengt ten slotte houtstopimpregneer en houtrotvuller aan.

Daarnaast kan hout uitzetten of krimpen, waardoor een draai(kiep)raam bijv. niet makkelijk meer opengaat. Voor een oplossing op maat schakel je best een vakman in.

 

3. Stalen of aluminium kozijn reparatie

Staal/aluminium is onderhoudsvriendelijker dan bv. kunststof, maar is bij schade wel lastiger om te repareren. De werkwijze voor reparatie is wel vergelijkbaar. Het grote verschil is dat er mogelijk sprake kan zijn van corrosie (bij direct contact met koper, lood of staal). Dan moet je het kozijn laten anodiseren. Dit is een behandeling waarbij aluminium/staal een nieuwe oxidelaag krijgt.

 

Beschadigd kozijn repareren? Schakel een specialist in!

Wil je je kunststof, aluminium of houten kozijn repareren? Bij kleine schade kan je eventueel nog zelf aan de slag, maar bij grotere herstellingen doe je best een beroep op de expertise van een vakspecialist. Dankzij zijn ervaring ziet je kozijn er weer als nieuw uit en vermijd je verdere schade en extra kosten.

Gespecialiseerde vakmensen in je buurt? Die vind je snel, eenvoudig en bovendien ook kosteloos via onze offerteservice.

 

Kozijn reparatie: kosten

Kozijnen repareren is uiteraard goedkoper dan ze volledig vervangen. Reken op een gemiddelde prijs van € 150 à 200 per uur (excl. btw). De precieze prijs is afhankelijk van het materiaal, het soort beschadiging, …

LET OP: de totale kostprijs varieert natuurlijk per project. Maak vrijblijvend gebruik van onze gratis offerteservice en vergelijk 2 à 3 kozijnspecialisten actief in je buurt. Start je aanvraag voor kozijnreparatie.

 

kunststof kozijn reparatie

 

Zelf kozijnen repareren of vakbedrijf inschakelen?

Simpele beschadigingen kan je zelf aanpakken, maar vooral bij grotere klussen schakel je best altijd een vakman in. Zij beschikken over de expertise, ervaring en gespecialiseerd gereedschap om zo’n klus goed uit te voeren. Een overzicht van de voordelen van samenwerken met zo’n vakbedrijf:

  • Oplossing op maat: een vakman weet altijd wat de beste methode is om je raamkozijnen te repareren. Zo ben je zeker van een kwalitatieve oplossing op maat.
  • Snelle uitvoering: erkende installateurs hebben veel ervaring en kunnen de werkzaamheden snel en gericht uitvoeren. Als doe-het-zelver zou je veel tijd kwijt zijn, vooral bij ernstige beschadigingen.
  • Hoogwaardige materialen: vakmensen maken alleen gebruik van de beste materialen en producten voor een kozijnreparatie. Deze zijn duurder in aanschaf voor doe-het-zelvers, of niet eens beschikbaar.
  • Garantie: laat je het reparatiewerk over aan een ervaren vakman? Dan profiteer je van een goede garantieregeling en draait de vakman op voor eventuele extra kosten als er tijdens het werk iets mis gaat.

 

Kozijnen laten repareren? Kies voor een vakspecialist in de buurt!

Te laat met het onderhoud en zijn je kozijnen beschadigd? Maak dan gebruik van onze gratis offerteservice en kom in contact met 2 à 3 vakmensen actief in je buurt. Zo kan je meerdere offertes vergelijken en ben je zeker van gericht advies, prijzen op maat en een juiste uitvoering. Start je aanvraag via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde kozijnenplaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werkzaamheden. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.