Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Witte kozijnen: materialen & prijzen [+ 4 voorbeelden]

Witte kozijnen zie je dagelijks in het straatbeeld. Maar van welke materialen kan je ze laten maken? Welke types zijn er en hoeveel kosten deze opties? Je leest het hier. Ook vind je nog 4 voorbeelden voor bij jou thuis.

Ga snel naar:
Mogelijke materialen
Witte kozijnen: 3 soorten
Prijs witte kozijnen
Witte kozijnen: inspiratie
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor witte kozijnen?

Mogelijk overweeg je witte kozijnen bij je thuis. Er zijn veel voordelen te noemen om deze te nemen. De belangrijkste redenen zijn:

  • Ogen strak en net: ze geven je huis een nette en opgeruimde look. Bovendien vallen ze minder op dan zwarte kozijnen. Hierdoor oogt je woning rustgevend.
  • Groter ruimtegevoel: de ruimte lijkt lichter als je lichte kozijnen hebt. Zwarte kozijnen kunnen de ruimte erg donker maken. De ruimtes waarin de witte kozijnen zich bevinden ogen ook groter.
  • Beter binnenklimaat: kozijnen in het wit weerkaatsen licht en absorberen minder warmte. Bij zwarte kozijnen is dit juist andersom. Lichte kozijnen zorgen dus voor een beter binnenklimaat.
  • Past bij elke woning: deze kozijnen zijn geschikt voor iedere bouwstijl. Ook passen ze bij allerlei soorten huizen. Wel is dit deels afhankelijk van smaak.
  • Verschillende afwerkingen: wat betreft de kleur wit heb je vaak verschillende opties qua tinten. Zo heb je spierwit, grijswit, gebroken wit, … Welke tint je exact wil, is afhankelijk van jouw smaak en het interieur van je woning.

Wil je weten welke voordelen er nog meer zijn voor het nemen van witte kozijnen bij jou thuis? Kom gratis en vrijblijvend in contact met meerdere vakspecialisten.

witte kozijnen

 

Materialen witte kozijnen

Witte kozijnen zijn beschikbaar in verschillende materialen. In grote lijnen zijn er 3 materiaalsoorten mogelijk. Deze kozijnen kan je allemaal op verschillende manieren afwerken:

  • Kunststof: ook wel PVC genoemd. Kunststof kozijnen vragen weinig onderhoud, hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding en een lange levensduur. De meeste kunststof kozijnen zijn standaard wit, maar indien nodig kan je ze wrappen met folie.
  • Hout: houten kozijnen zijn al van vroeger uit veelgebruikt. Een vakspecialist kan een houten kozijn in de gewenste kleur leveren. Hout is wel gevoelig voor de weersomstandigheden en de kozijnen moet je dus eens in de paar jaar opnieuw verven.
  • Aluminium: aluminium zorgt voor een zeer strakke en moderne look van je gehele huis. Het materiaal is licht en bovendien relatief makkelijk te plaatsen door een vakspecialist. Ook is aluminium beschikbaar in verschillende uitvoeringen.

 

Witte kozijnen: 3 soorten

Wat betreft kozijnen zijn er 3 verschillende types te onderscheiden. Hierbinnen zijn dan weer verschillende opties mogelijk. Al deze kozijnen zijn uit te voeren in het wit:

 

TYPE 1 = witte raamkozijnen

Wat betreft raamkozijnen kan je kiezen uit een vast kozijn waarbij je raam niet open kan, een valkozijn waarbij je raam op een kier open kan en een draaikiepkozijn waarbij je raam op een kier of helemaal open kan. Alle drie de opties zijn verkrijgbaar in kunststof, hout en aluminium.

 

TYPE 2 = witte deurkozijnen

Deurkozijnen vormen één geheel met je ramen en laat je dus het beste tegelijk plaatsen of vervangen. Ook wat betreft deurkozijnen zijn er verschillende opties en de gebruikelijke materialen mogelijk. De voornaamste opties zijn kozijnen voor draaideuren, schuifdeuren, …

 

TYPE 3 = witte schuifpuien

Bij een schuifpui heb je grote glaspartijen, waardoor je een goed zicht hebt op je tuin. Door het grote oppervlak van het raam is het noodzakelijk om goede en stevige kozijnen te kiezen. Een schuifpui is beschikbaar in kunststof, hout en aluminium.

 

Welke witte kozijnen kies ik het beste?

Welke witte kozijnen het beste in jouw huis passen is afhankelijk van allerlei factoren. De belangrijkste punten zijn smaak, budget en je persoonlijke wensen. Dit kan je allemaal bespreken met een vakspecialist.

Wil je weten welke materiaalopties en types witte kozijnen het beste zijn in jouw eigen huis? Vergelijk nu de adviezen van meerdere kozijnspecialisten actief in jouw buurt.

 

Prijs witte kozijnen

De prijzen voor kozijnen kunnen behoorlijk verschillen. Dit is onder andere afhankelijk van je smaak, het materiaal, de grootte van het raam, … Een richtprijs ligt dan ook tussen de € 200 en 2.500 per vierkante meter (excl. btw, incl. plaatsing).

Type kozijnMateriaalPrijs (excl. btw, incl. plaatsing)
Raamkozijn: vast kozijnKunststof€ 250 tot 550 per vierkante meter
Hout€ 450 tot 750 per vierkante meter
Aluminium€ 600 tot 900 per vierkante meter
Raamkozijn: draaikiepkozijn/valkozijnKunststof € 450 tot 750 per vierkante meter
Hout€ 650 tot 950 per vierkante meter
Aluminium€ 800 tot 1.100 per vierkante meter
DeurkozijnKunststof€ 1.800 tot 3.500
Hout€ 2.000 tot 4.000
Aluminium€ 2.200 tot 2.500
SchuifpuiKunststof€ 800 tot 1.000 per vierkante meter
Hout€ 1.000 tot 1.250 per vierkante meter
Aluminium€ 1.350 tot 1.500 per vierkante meter

TIP: de bovengenoemde prijzen zijn slechts richtprijzen. Als je wil weten hoeveel jouw witte kozijnen exact gaan kosten, is het handig om offertes te vergelijken. Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan.

 

Witte kozijnen: inspiratie

Witte kozijnen mogen dan relatief vaak voorkomen, wat inspiratie kan nooit kwaad. Zo kan je kijken wat je wel en niet mooi vindt. Hierdoor kan je betere keuzes maken voor je eigen huis.

 

1. Wit kunststof kozijn in lichte keuken

wit kunststof kozijn in lichte keuken

Dit witte kozijn past mooi bij de strakke en witte keuken. Het houten aanrechtblad en de lichte kleur op de muur zorgen dan toch weer voor een esthetisch contrast. Door ook het gordijn in de witte tinten te houden, is de keuken niet te druk.

 

 

2. Witte kozijnen binnen en bij buitendeur

witte kozijnen binnen en bij buitendeur

Alle deur- en raamkozijnen in dit interieur zijn wit. Dit is een mooi contrast met de zeer donkere vloer in de gang en de relatief donkere meubels. Door de muren en het plafond ook wit te houden, wordt de inrichting over het algemeen niet te donker.

 

 

3. Witte kozijnen met witte luiken

witte kozijnen met witte luiken

In deze slaapkamer combineren de bewoners de kozijnen met witte houten luiken. Ook de muren, deur en de meeste details zijn wit. Door de vloerbedekking juist een totaal andere kleur te geven, is de kamer niet al te saai en blijft de sfeer behouden.

 

 

4. Witte aluminium kozijnen met witte muur

witte aluminium kozijnen met witte muur

De deur- en raamkozijnen in dit huis zijn allemaal wit. Door de muren ook wit te houden, passen de witte kozijnen goed bij de rest van het huis en lijkt de woning optisch groter.

 

 

Offertes ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde kozijnenplaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werkzaamheden. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.