Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Schuifpui

Je binnen- en buitenomgeving naadloos in elkaar laten overvloeien? Het kan perfect met een schuifpui op maat. Met zo’n glazen schuifwand baadt je woning in het zonlicht en geniet je het hele jaar door van een prachtig zicht op je tuin. In welke materialen zijn schuifpuien verkrijgbaar? Wat kost een schuifpui gemiddeld? En met welke aandachtspunten moet je zeker rekening houden? Je leest het in dit artikel!

Ga snel naar:
Materialen voor schuifpuien
Welke mogelijke uitvoeringen?
Schuifpui kosten
Belangrijke aandachtspunten
Alternatieven voor schuifpui
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor een schuifpui?

Het enige nadeel aan een schuifpui is de prijs. Je betaalt uiteraard meer voor zo’n glazen schuifwand dan voor openslaande deuren. Tegenover die hogere kosten staat echter een brede waaier aan grote voordelen van een schuifpui:

 • Buitengevoel naar binnen: dankzij een schuifpui smelten je binnen- en buitenruimte samen tot 1 leefomgeving. Het licht en de warmte van de zon stromen naar binnen en je geniet van een weids zicht op je tuin. Zo haal je het hele jaar door dat geluksgevoel van je buitenomgeving naar binnen.
 • Geen ruimteverlies in je woning: zowel met openslaande deuren als een harmonicaraam verlies je sowieso plaats in je woning of op je terras. Dat is niet het geval bij een schuifpui. Zo kan je je beschikbare woonruimte maximaal benutten.
 • Uitstekende isolatie: de nieuwste schuifpuien voldoen aan de strengste isolatienormen, zowel thermisch als akoestisch. Zeker als je ook kiest voor hoogrendementsglas of driedubbel glas. Zo geniet je optimaal van de buitenomgeving én tegelijk van een zalig woon- en warmtecomfort.
 • Vlotte verluchting: ben je aan het koken? Of heb je gewoon nood aan een frisse bries door je woning? Je schuift gewoon je glazen wand open en klaar is kees. Zo zorg je ook eenvoudig voor een goede luchtkwaliteit in je woning. Tip: je investeert wel best in een hordeur op maat.
 • Tal van uitvoeringen: je vindt sowieso een schuifpui op maat van jouw woning en wensen. Naast verschillende materialen kan je ook nog andere keuzes maken voor jouw gedroomde schuifpui. Verder lees je meer over die mogelijke uitvoeringen.

Interesse in een schuifpui op maat? Dan vraag je best voorstellen aan bij meerdere professionele plaatsers. Zo kan je hun aanbod, adviezen, prijzen, … vergelijken en een doordachte keuze maken. Start hier je aanvraag!

schuifpuien

 

Materialen voor schuifpuien

Wil je graag een schuifpui plaatsen? Een van de belangrijkste keuzes bij het samenstellen van jouw gedroomde glazen schuifwand is het materiaal. Je kan kiezen uit 1 van de volgende opties:

 

1. Kunststof schuifpui

Wil je zeker zijn van de beste prijs-kwaliteitsverhouding? Dan is een hoogwaardige schuifpui in kunststof nog altijd de beste keuze. Hoogwaardige PVC gaat namelijk tot wel 50 jaar mee en kunststof blijft goedkoper dan aluminium, hout of staal. Bovendien is een kunststof schuifpui onderhoudsarm en kan je kiezen uit tal van uitvoeringen (kleuren, structuren en glansgraden). Zo kies je vlot jouw gedroomde schuifpui in kunststof.

Richtprijs: € 800 à 1.000 per m² (excl. btw en incl. plaatsing). Ontvang vrijblijvend voorstellen op maat!

 

2. Aluminium schuifpui

Wil je een grote, moderne glaspartij creëren met slanke profielen? Dan is een schuifpui in aluminium de beste keuze. Dit metaal is licht en tegelijk enorm sterk. Zo kan je een schuifwand met grotere afmetingen realiseren. De maximale opening is namelijk zo goed als onbeperkt, in tegenstelling tot kunststof en hout. Bovendien is een aluminium schuifpui ook enorm duurzaam, inbraakveilig en verkrijgbaar in tal van stijlen.

Richtprijs: € 1.350 à 1.500 per m² (excl. btw en incl. plaatsing). Ontvang vrijblijvend voorstellen op maat!

 

3. Houten schuifpui

Met een schuifpui in hout kan je zowel een landelijke als moderne uitstraling creëren. Dit materiaal biedt altijd een natuurlijke, tijdloze charme. Dankzij de grote stevigheid van hout kan je ook schuifpuien met grote afmetingen realiseren. Bovendien haalt hout van alle materialen de beste isolatiewaarde. Het enige nadeel is het onderhoud. Zelfs bij het meest duurzame hout is oliën, beitsen, … na verloop van tijd nodig.

Richtprijs: € 1.000 à 1.250 per m² (excl. btw en incl. plaatsing). Ontvang vrijblijvend voorstellen op maat!

 

4. Stalen schuifpui

Staal is het sterkste en meest duurzame, maar tegelijk ook het duurste materiaal voor kozijnen en schuifpuien. Door die hoge prijs komen schuifpuien in staal ook minder voor dan kunststof, aluminium en hout. Hou je van die stoere, industriële uitstraling, maar wil je de schuifpui kosten drukken? Dan is ook een schuifpui in aluminium met een steellook een mogelijkheid. Vraag zeker naar de opties bij een installateur!

Richtprijs: € 1.650 à 2.200 per m² (excl. btw en incl. plaatsing). Ontvang vrijblijvend voorstellen op maat!

 

TIP: vergelijk het aanbod van meerdere plaatsers in je buurt!

Het aanbod qua schuifpuien kan behoorlijk verschillen van installateur tot installateur. Wil je gericht materialen, maar ook kleuren, structuren, afwerkingen, … vergelijken? Dan vraag je best voorstellen aan bij meerdere plaatsers in je buurt. Zo krijg je een goed zicht op de mogelijkheden en maak je gegarandeerd een doordachte keuze tegen een correcte prijs.

Vrijblijvend vakmannen contacteren? Dat kan snel en eenvoudig via onze offerteservice!

 

Welke mogelijke uitvoeringen?

Een schuifpui kopen? Voor een uitvoering op maat moet je naast het materiaal ook nog enkele andere knopen doorhakken. Welke keuzes kan je nog allemaal maken? Enkele voorbeelden:

 • Type schuifsysteem: er bestaan verschillende schuifsystemen voor schuifpuien. Bij het standaard systeem haal je de schuifpui uit het slot en je schuift het beweegbare deel gewoon open. Bij een hefschuifpui moet je die schuivende vleugel eerst licht opheffen. Door de rubberen dichtingen ben je dan 100% zeker van een perfecte lucht- en waterdichtheid. Ten slotte is er ook nog de kiepschuifpui die je niet enkel kan openschuiven, maar ook kan kiepen (doorgaans enkel bij kunststof schuifpuien).
 • Mono- of multirail: wil je graag 1 vast deel en een verschuifbaar deel (monorail)? Of liever 2 of zelfs 3 schuivende vleugels (multirail)? Vooral bij schuifpuien met grote afmetingen (bv. in hout of aluminium) is zo’n multirail-systeem aangewezen.
 • Verzonken of met overstap: het is mogelijk om het onderste profiel van je schuifpui te laten wegwerken in je vloer. We spreken dan van een verzonken schuifpui. Zo’n schuifpui oogt strakker en je vermijdt ook pijnlijke valpartijen. Alleen zullen de plaatsingskosten uiteraard hoger liggen. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een klassiek systeem met een kleine overstap.
 • Beglazing: naast de profielen hangt de isolatiegraad van je schuifpui ook sterk af van de beglazing. Sowieso kiest je installateur voor hoogrendementsglas, maar vraag zeker naar de varianten: HR, HR+ of HR++. Wil je zo energieneutraal mogelijk (ver)bouwen? Dan kies je best voor driedubbel glas. Let op: door het grote gewicht heb je bij triple glas een hefschuifpui nodig om je raam vlot te openen en te sluiten.
 • Kleuren, structuren, …: binnen elk materiaal kan je ook nog eens kiezen uit verschillende kleuren, structuren, … Zo creëer je je gedroomde schuifpui op maat van jouw woning. Met een aluminium en kunststof schuifpui kan je zelfs andere materialen als staal en hout imiteren. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Vraag dan zeker advies op maat aan verschillende installateurs in je buurt!

 

Schuifpui kosten

De kosten voor jouw schuifpui hangen af van verschillende factoren: het materiaal, het type beglazing, het gekozen schuifsysteem, de afmetingen, de afwerking, … Een kort overzicht van de richtprijzen voor schuifpuien per materiaal:

Soort materiaal Prijs per m² (excl. btw en incl. plaatsing)
Kunststof€ 800 - 1.000
Aluminium€ 1.350 - 1.500
Hout€ 1.000 - 1.250
Staal€ 1.650 - 2.200

Een precieze prijs voor jouw schuifpui? Dit zijn uiteraard slechts richtprijzen. Voor een exacte prijs voor jouw schuifpui vraag je best prijsvoorstellen aan bij meerdere installateurs. Zo kan je niet alleen hun totaalprijzen, maar ook hun adviezen, aanbod, werkwijzen, … gericht vergelijken. Start je aanvraag hier!

 

schuifpui kosten

 

Belangrijke aandachtspunten

Bij een grote investering als een schuifpui op maat wil je uiteraard geen zaken over het hoofd zien. Met welke aandachtspunten moet je zeker rekening houden? Enkele belangrijke elementen op een rij:

 • Gewicht van de schuifpui: het gekozen schuifsysteem hangt vooral af van het gewicht en het materiaal van je schuifpui. Bij een kleine kunststof schuifpui volstaat bv. het klassieke schuifsysteem met borstels. Gaat het om een grotere schuifpui in aluminium of hout? Dan is een hefschuifpui beter geschikt om je schuifraam vlot te kunnen openen en sluiten.
 • Zonwering & hordeuren: met een schuifpui haal je veel natuurlijk daglicht in huis, maar soms kan de zon ook een spelbreker zijn. Wil je tijdens zomerdagen niet met dichtgeknepen ogen in je woonkamer zitten, de verkleuring van meubels voorkomen, …? Dan investeer je best in zonwering op maat. Ook een hordeur voor je schuifpui is aanbevolen om insecten in huis te vermijden.
 • Inbraakveiligheid: er zijn verschillende manieren om je schuifpui inbraakveilig te maken. Denk bv. aan een 3-puntsslot, veiligheidsbeglazing, … De meeste schuifpuien beschikken ook over uithefbeveiliging, zodat inbrekers de schuifpui niet uit de rails kunnen heffen.
 • Plaats van het railsysteem: het railsysteem van je schuifpui kan zich zowel aan de binnenkant als de buitenkant van je woning bevinden. Rails aan de binnenkant komen het vaakst voor. Zo ben je namelijk zeker van een optimale water- en winddichtheid. Bij een plaatsing aan de buitenkant oogt je schuifpui strakker langs binnen, maar je rails worden wel snel vuil (stof, bladeren, …).
 • Maximale opening van de schuifpui: een schuifpui in kunststof heeft een maximale opening van ongeveer 4 meter. Is dat te weinig voor jouw project? Dan moet je kiezen voor een ander materiaal als aluminium of hout. Vooral bij aluminium zijn de maximale afmetingen van je schuifpui bijna onbeperkt.

Op zoek naar een ervaren installateur? Via onze offerteservice kom je gratis en vrijblijvend in contact met meerdere gespecialiseerde plaatsers in je buurt!

 

Mogelijke alternatieven voor een schuifpui

Naast een schuifpui zijn er nog een paar alternatieven waaruit je kan kiezen. We zetten 2 andere mogelijkheden kort in de kijker:

 

1. Schuifpui of openslaande deuren?

Heb je voldoende ruimte op je terras? Dan kan je in plaats van een schuifpui ook kiezen voor openslaande deuren. Zeker als je houdt van een landelijke, karakteristieke uitstraling zijn zulke deuren een interessant alternatief voor een schuifpui. Gemiddeld ligt de prijs voor zulke deuren ook iets lager. Bovendien kan je ook kiezen uit verschillende materialen en afwerkingen.

 

2. Schuifpui of harmonicaraam?

Een harmonicaraam kan je volledig open- en dichtvouwen. Er is dus geen vast gedeelte zoals bij een klassieke schuifpui. Bij zo’n openstaand vouwraam lopen de binnen- en buitenomgeving dus nog naadlozer in elkaar over. Dit type raam staat ook bekend als een ‘harmonica schuifpui’.

 

CONCLUSIE: wat is voor mij de beste keuze?

Dat hangt vooral van je budget, je woonsituatie en je persoonlijke wensen af. Hou je bv. van een strakke en moderne uitstraling? Dan kies je sowieso eerder voor een schuifpui dan voor openslaande deuren. Heb je dan weer voldoende plaats op je terras? Dan zijn openslaande deuren of een harmonica schuifpui zeker ook het overwegen waard.

Advies op maat nodig? Daarvoor vraag je best vrijblijvend voorstellen aan bij meerdere plaatsers actief in je buurt!

 

 

Voorbeelden van schuifpuien

Wil je graag een schuifpui plaatsen, maar twijfel je nog aan de uitvoering? Hieronder reiken we je alvast enkele inspirerende voorbeelden aan:

 

INSPIRATIE 1 = aluminium schuifpui met glashoek

schuifpui glashoek

Nog extra genieten van je buitenomgeving? Kies dan zoals op de bovenstaande foto voor een schuifpui met een glashoek. Er bestaan zelfs varianten die je kan openen langs beide zijden voor het ultieme gebruikscomfort. Zo zit er ook geen profiel in het midden van je glashoek. Interesse in dit type schuifpui? Vraag dan zeker naar de mogelijkheden bij een installateur in je buurt!

 

INSPIRATIE 2 = harmonica schuifpui met moderne uitstraling

harmonica schuifpui

Een schuifpui bestaat doorgaans uit 1 vaste en 1 of meerdere bewegende vleugels. Je kan echter ook kiezen voor een harmonica schuifpui zonder vast gedeelte, zoals op de bovenstaande foto. Zo haal je het geluksgevoel van buiten nog meer naar binnen Let op: om zo’n harmonica schuifpui te plaatsen, moet je natuurlijk wel voldoende plaats hebben op je terras.

 

INSPIRATIE 3 = schuifpui in aluminium met multirail-systeem

schuifpui plaatsen

Voor grotere schuifpuien is een multirail-systeem de meest logische oplossing. Op de bovenstaande foto gaat het om een aluminium schuifpui met een trirail-systeem. Daarbij kunnen 2 bewegende vleugels over de eerste vleugel schuiven om zo twee derde van de schuifpui te kunnen openen.

 

Offertes ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde kozijnenplaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werkzaamheden. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.