Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Kozijnen kleuren: wat zijn je opties?

Nieuwe raam- en/of deurkozijnen nodig? Dan ben je vast benieuwd naar de mogelijke kozijnen kleuren. Misschien zijn antraciet kunststof kozijnen wel je ding. Of ben je eerder op zoek naar aluminium kozijnen in het zwart? Het is allemaal mogelijk! Ontdek in dit artikel meer over de verschillende mogelijkheden, de prijzen en de aandachtspunten voor een weloverwogen keuze.

Ga snel naar:
Kozijnen kleuren: welke opties?
Prijs voor nieuwe kozijnen
Belangrijke aandachtspunten
Enkele veelgestelde vragen [FAQ]

Ontvang vrijblijvend offertes op maat! 

 

 

Waarom kiezen voor gekleurde kozijnen?

Kozijnen zijn verkrijgbaar in alle denkbare RAL-kleuren. De belangrijkste reden om te kiezen voor gekleurde kozijnen? Dat is je persoonlijke smaak en stijl. Schrijnwerk is niet alleen functioneel, maar is ook van meerwaarde op esthetisch gebied. Goed gekozen kozijnen kleuren zijn dus erg belangrijk voor de uitstraling van je woning. En dat geldt voor zowel binnen als buiten!

Hulp nodig bij het bepalen van je kozijnen kleuren? Neem dan vrijblijvend contact op met meerdere kozijnspecialisten via onze offerteservice. Start hier je aanvraag.

 

Wat zijn de mogelijkheden voor gekleurde kozijnen?

Wil je nieuwe ramen en deuren plaatsen? En ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor kozijnen en hun kleuren? Wij nemen het met je door:

 

1. Kunststof kozijnen kleuren

kunststof kozijnen ral 9010

Kunststof is een uitstekende keuze voor wie een betaalbaar product in huis wil halen. Zulke kozijnen bieden namelijk de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Bij het kleuren van kunststof kozijnen zijn er 3 mogelijkheden:

 • In de massa: tijdens het fabricageproces voegt de fabrikant kleurpigmenten toe. Je kozijnen zijn dan tot in de kern gekleurd, waardoor eventuele krassen niet opvallen. Hierbij heb je de keuze uit standaard RAL-kleuren.
 • Structuurfolie: bovenop je kunststof profielen komt een UV-bestendige folie. Die is beschikbaar in een egale uitvoering, maar ook met een houtstructuur. Zo profiteer je van goedkope kunststof kozijnen, maar met een zwarte of bruine houtnerf!
 • Coating of lak: met een mooie gelakte coating krijgen je kunststof kozijnen een korrelige, matte satijnlook. Met deze optie zijn kozijnen in 2 kleuren perfect mogelijk.

Meer weten? Laat je adviseren door meerdere vakbedrijven in je buurt! Vul hier je aanvraag in.

 

2. Aluminium kozijnen kleuren

aluminium kozijnen zwart

Kies je voor aluminium? Dan ben je zeker van een kwalitatief en duurzaam materiaal met een goede isolatiewaarde. Aluminium kozijnen ondergaan een oppervlaktebehandeling van hoogstaande kwaliteit. Voor die afwerkende coating heb je de keuze uit diverse standaard kleuren en enkele soorten lak afwerking: mat, fijne structuur, metallic of glanzend.

Wil je echt een kleur die afwijkt van het huidige aanbod? Dan kan je altijd een eigen RAL-kleur doorgeven. Ook bi-color is prima mogelijk bij aluminium. Zwart en antraciet zijn hierbij het populairst.

Meer weten? Laat je adviseren door meerdere vakbedrijven in je buurt! Vul hier je aanvraag in.

 

3. Houten kozijnen kleuren

kozijnen kleuren buiten

Houten kozijnen zijn geliefd vanwege hun authentieke karakter. Om hout zo lang mogelijk te beschermen tegen de weersomstandigheden, laat je het professioneel voorbehandelen. Hierdoor is het hout vochtwerend en is het beter bestand tegen schimmels en insecten.

Dankzij die voorbehandeling hecht de afwerkingslaag beter aan het hout. Vaak gaat het om een blanke lak om de natuurlijke look te behouden. Er zijn echter nog veel meer opties mogelijk met dekkende lak: van dennengroen tot oranje.

Meer weten? Laat je adviseren door meerdere vakbedrijven in je buurt! Vul hier je aanvraag in.

 

Welke kleuren voor mijn kozijnen kies ik het best?

Denk je dat antraciet kozijnen de beste keuze zijn voor jouw woning? Of heb je je zinnen gezet op kunststof kozijnen in een fellere tint? Het antwoord op deze vragen hangt af van je eigen voorkeuren. Alleen jij bepaalt welke kleur het meeste aansluit bij jouw wensen.

Onze tip? Bespreek je wensen op voorhand goed met een expert. Zo ben je verzekerd van duurzame, gekleurde kozijnen op maat. Ontmoet hier je vakspecialist.

 

Wat is de prijs voor gekleurde kozijnen?

Hoeveel kosten gekleurde kozijnen precies? Dat hangt vooral af van het materiaal, het type kozijn, de afmetingen, … Hieronder vind je een overzicht van de prijzen voor standaard raam- en deurkozijnen op basis van het materiaal en de gewenste uitvoering:

MateriaalType kozijnenPrijs per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
KunststofVast kozijn€ 250 à 550
Draaikiepkozijn€ 450 à 750
Schuifpui€ 800 à 1.000
Binnendeur€ 700 à 1.000
Buitendeur€ 1.800 à 3.500
AluminiumVast kozijn€ 600 à 900
Draaikiepkozijn€ 800 à 1.100
Schuifpui€ 1.350 à 1.500
Binnendeur€ 1.000 à 1.600
Buitendeur€ 2.200 à 4.500
HoutVast kozijn€ 450 à 750
Draaikiepkozijn€ 650 à 950
Schuifpui€ 1.000 à 1.250
Binnendeur€ 800 à 1.200
Buitendeur€ 2.000 à 4.000

 

TIP: bespaar op je gekleurde kozijnen dankzij subsidies!

De prijs voor nieuwe ramen en deuren kan flink oplopen. Gelukkig profiteer je onder bepaalde voorwaarden van subsidies voor je raam- en deurkozijnen. Hoeveel je dan ontvangt, hangt o.a. af van het type beglazing en de isolatiewaarde van je kozijnen. Benieuwd naar de voorwaarden? Lees hier alles over de subsidies voor kozijnen.

BELANGRIJK: om in aanmerking te komen voor subsidie, moet je je kozijnen laten plaatsen door een ervaren installateur. Vind hier een expert actief in je regio.

 

Waarop letten bij je keuze voor gekleurde kozijnen?

Wil je kiezen voor een unieke uitvoering voor je raam- of deurkozijnen? Hou dan zeker rekening met de onderstaande zaken…

 • Bouwvoorschriften: overweeg je kozijnen in een specialere uitvoering? Check dan zeker of je eigenlijk wel voor zulke afwijkende kozijnen mág kiezen. In bepaalde gemeenten is dat namelijk niet toegestaan.
 • Interieur & bouwstijl: sta je op het punt om de kleuren voor je nieuwe kozijnen te kiezen? Kies je dan voor een neutrale kleur die opgaat in het geheel of juist voor een kleur die contrasteert? Wil je je woning nog verkopen? Hou dan in gedachten dat een neutrale kleur een veiligere keuze is.
 • Beglazing: sta bij je keuze ook stil bij de beglazing. Wil je bijvoorbeeld graag een passieve woning? Dan is triple glas de beste optie. Overweeg je dit? Dan heb je voor dit type glas vaak nieuwe ramen nodig. Kozijnen voor driedubbel glas moeten namelijk breder zijn dan bij normaal dubbelglas.
 • Oriëntatie woning: wil je de gekleurde kozijnen plaatsen aan de voorkant van je woning? Hou dan rekening met de oriëntatie van je gevel. Zo hebben donkere kozijnen aan de zonzijde meer onderhoud nodig dan lichtgekleurde kozijnen.
 • Kwaliteit: ook de kwaliteit van de kozijnen speelt een belangrijke rol. Je wil vermijden dat het kleur verbleekt door een te lange blootstelling aan zonlicht, dat de structuurfolie loslaat of dat er blaasjes verschijnen aan het oppervlak van het frame.

LET OP: er komt heel wat kijken bij het plaatsen van nieuwe ramen en deuren. Van een grondige projectbespreking en nauwkeurig meetwerk tot de uiteindelijke uitvoering van je project. Schakel daarom altijd een ervaren plaatser in. Kom in contact met een expert in je buurt.

 

ral kleuren kunststof kozijnen

 

Veelgestelde vragen over kozijnen kleuren [FAQ]

Hebben we nog niet al je vragen over gekleurde kozijnen beantwoord? Hieronder beantwoorden nog enkele veelgestelde vragen. Liever meteen de hulp inschakelen van een ramen- en deurenspecialist? Vind een expert actief in je regio via ons aanvraagformulier.

  • Wat zijn de meest gangbare kleuren voor kozijnen en deuren binnen?
  Dat hangt af van de huidige trends. We zien tegenwoordig heel veel deuren en glaswanden afgewerkt met zwarte kozijnen. Zwart past namelijk goed bij verschillende woonstijlen: hedendaags, industrieel, minimalistisch, …

  Onze tip?
  Kies voor wat je zélf mooi vindt. Denk je er echter aan om je woning ooit nog te verkopen? Dan is het geen slecht idee om voor een neutrale kleur te gaan. Een expert helpt je graag verder met je keuze.


 • Kan ik bestaande kozijnen schilderen?

  Wil je niet meteen in nieuwe kozijnen investeren? Maar wil je wel een nieuwe kleur? Dan is het in bepaalde situaties mogelijk om je kozijnen te schilderen. Zou je bv. graag je kunststof kozijnen een andere kleur geven? Kies dan de juiste verf en bereid de ondergrond van je kozijnen goed voor.

  Belangrijk: zelf je kozijnen verven lijkt misschien een goedkope oplossing, maar dat is het niet altijd. Is je beglazing bv. verouderd? Neem dan eens contact op met een specialist en bespreek of het niet voordeliger is om meteen nieuwe kozijnen te plaatsen. Ontvang nu professioneel advies. • Wat zijn de populairste kozijnen kleuren voor buiten?
  De meest voorkomende kozijnen kleuren buiten waren lange tijd wittinten. Toch zien we de laatste jaren vaker zwart en grijstinten opduiken, die de gevel wat extra pit geven. Vooral witte gevels met zwarte ramen zijn erg populair. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw huis? Kom gratis in contact met experts actief in je buurt via het aanvraagformulier.


 • Bestaan kozijnen in meerdere kleuren?
  Jazeker! Ben je bijvoorbeeld op zoek naar kunststof kozijnen in 2 of 3 kleuren? Neem dan contact op met een kozijnspecialist. Die neemt de mogelijkheden met je door en laat je eerdere realisaties zien. Zo maak jij zeker een weloverwogen keuze.

 

Offertes ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde kozijnenplaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werkzaamheden. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.