Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Kozijnen op maat

Wil je zeker zijn van een optimale isolatie, duurzaamheid, … van je nieuwe kozijnen? Dan laat je beter je volledige kozijnen vervangen in plaats van alleen je beglazing. Bovendien kan je met kozijnen op maat ook je gedroomde uitstraling en stijl voor je woning creëren. Uit welke materialen en uitvoeringen kan je kiezen? En wat kosten kozijnen op maat ongeveer? Je ontdekt het allemaal in dit artikel!

Ga snel naar:
Welke mogelijke materialen?
Hoe kozijnen op maat vormgeven?
Prijs kozijnen op maat
Hoe kozijnen experts vergelijken?
Inspiratie & voorbeelden
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Waarom kozijnen op maat laten plaatsen?

Maatwerk is een lust voor het oog én een zegen voor je wooncomfort. Door te kiezen voor kozijnen op maat in plaats van standaard kozijnen ben je zeker van…

 • Kozijnen op maat van de beschikbare ruimte: dankzij maatwerk hang je niet vast aan de standaard kozijn maten. Wil je een raam met afwijkende afmetingen op maat van jouw keuken, woonkamer, badkamer, …? Of een grote schuifpui op maat voor een panoramisch zicht op je tuin? Met kozijnen op maat kan het allemaal.
 • Kozijnen op maat van de stijl van je woning: raam- en deurkozijnen bepalen in grote mate het uitzicht van je gevel én je interieur. Wil je zeker zijn dat ze qua stijl 1 naadloos geheel vormen met je woning? Met kozijnen op maat hak jij de juiste knopen door qua materiaal, kleur, afwerking, …
 • Kozijnen op maat van je persoonlijke comfort: kies je voor een verzonken schuifpui zonder overstap? Voor kozijnen met een automatische zonwering? Voor draaikiepramen op strategische plaatsen in je woning? Kozijnen op maat staan synoniem met puur gebruikscomfort.
 • Kozijnen op maat van de isolatiewaarde van je woning: met nieuwe kozijnen spaar je ook heel wat energiekosten uit. De isolatiegraad bepaal jij met kozijnen op maat zelf. Ga je voor driedubbel glas (bijna energieneutraal) of voor hoogrendementsglas? Voor houten, aluminium of kunststof profielen? Vraag je vakman zeker naar de isolatiewaardes van de mogelijke kozijnen voor je project.

Wil je kozijnen op maat laten maken? Vraag dan zeker meerdere voorstellen aan bij professionele plaatsers in je buurt. Zo kan je hun offertes grondig vergelijken en krijg je een helder zicht op de verschillende mogelijkheden. Contacteer vrijblijvend professionals actief in je buurt!

kozijnen op maat

 

Welke mogelijke materialen?

Het materiaal is ongetwijfeld 1 van de belangrijkste keuzes bij het vormgeven van je kozijnen op maat. De populairste keuzes zijn hout, kunststof, aluminium en staal. Een kort overzicht van deze mogelijkheden:

 

1. Houten kozijnen op maat

Kozijnen in hout kan je helemaal naar wens laten maken. Ga je voor tropisch of Europees hardhout? Voor gebogen, ovale of rechthoekige raamkozijnen? Laat je ornamenten aanbrengen in het hout of hou je het liever strak en minimalistisch? Met houten kozijnen op maat kan je verschillende kanten op qua stijl en uitzicht. Sowieso ben je bij eender welke uitvoering zeker van tijdloze klasse en natuurlijke charme.

Richtprijs: vanaf 450 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing). Ontvang vrijblijvend voorstellen op maat!

 

2. Kunststof kozijnen op maat

Kiezen voor kwalitatieve kozijnen in kunststof is kiezen voor een optimale prijs-kwaliteitsverhouding. PVC is namelijk goedkoper dan hout, aluminium en staal, maar gaat tegelijkertijd tot 50 jaar en langer mee. Bovendien kan je ook met deze polyvalente kunststof op maat werken. De waaier aan mogelijke kleuren, materiaalimitaties, structuren, glansgraden, … is namelijk zo goed als oneindig.

Richtprijs: vanaf 250 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing). Ontvang vrijblijvend voorstellen op maat!

 

3. Aluminium kozijnen op maat

Wil je een grote glasgevel creëren? En werken met slanke, elegante raamprofielen? Dan zijn aluminium kozijnen op maat de ideale keuze. Dankzij de grote sterkte van dit lichte metaal zijn namelijk grote overspanningen mogelijk. Bovendien kan je aluminium net als kunststof verkrijgen in tal van uitvoeringen. Daarnaast zijn aluminium kozijnen onderhoudsarm, inbraak- en brandwerend en erg duurzaam.

Richtprijs: vanaf 600 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing). Ontvang vrijblijvend voorstellen op maat!

 

4. Stalen kozijnen op maat

Naast aluminium kan je ook nog voor stalen kozijnen kiezen. Dit is het stevigste metaal op de markt voor raam- en deurprofielen. Met staal heb je dan de meeste constructiemogelijkheden om op maat te werken. Ingedeelde raamvlakken, gebogen vormen, decoratieve details, …: het is allemaal mogelijk met stalen kozijnen op maat. Daar staat wel tegenover dat staal ook het duurste materiaal op de markt is.

Richtprijs: vanaf 750 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing). Ontvang vrijblijvend voorstellen op maat!

 

Welk materiaal kies ik het best voor mijn kozijnen?

Dat hangt in de eerste plaats af van jouw budget en je persoonlijke voorkeuren. Ga je bv. voor de luxueuze, industriële uitstraling van echt staal? Of is je budget beperkter en kies je eerder voor aluminium met een steellook? Zelfs kunststof met een houtlook is een optie. Vraag zeker naar de mogelijke uitvoeringen voor jouw kozijnen op maat bij meerdere vakmannen. Zo maak je gegarandeerd de juiste keuzes tegen een correcte prijs.

Advies op maat nodig? Ontvang vrijblijvend voorstellen op maat bij meerdere professionele plaatsers actief in je buurt via onze offerteservice.

 

Hoe kozijnen op maat vormgeven?

Wil je een kozijn op maat laten maken? Dan moet je naast het materiaal ook nog enkele andere belangrijke knopen doorhakken. In overleg met je aannemer maak je ook verschillende keuzes op vlak van…

 • Type kozijn: in overleg met je vakman bepaal je op welke plekken in je woning je welke types kozijnen plaatst. Op sommige plaatsen volstaat een vast kozijn dat je niet kan openen, maar voor voldoende verluchting heb je ook duurdere draakiepkozijnen nodig. Die kan je op verschillende manieren openen. Of ga je voor een schuifpui op maat om je binnen- en buitenomgeving te laten versmelten?
 • Beglazing: wil je maximaal besparen op je energiekosten met je nieuwe kozijnen? Dan is ook de keuze voor de beglazing essentieel. Doorgaans kies je voor een variant van hoogrendementsglas. Dat isolatieglas isoleert tot 3 keer beter dan standaard dubbel glas. Wil je zo energieneutraal mogelijk (ver)bouwen? Dan is ook driedubbel glas een optie.
 • Kleur, structuur, …: ongeacht het materiaal voor je kozijnen kan je kiezen uit tal van uitvoeringen op vlak van kleur, structuur, glansgraad, … Zo stem je je kozijnen op maat naadloos af op jouw woning en je persoonlijke smaak.
 • Zonwering: natuurlijk daglicht is heilzaam voor je mentale en fysieke gezondheid, maar op zomerse dagen wil je de zon soms ook buiten houden. Overleg daarom met je vakman zeker over zonwering op maat voor je nieuwe kozijnen. Laat je rolluiken, lamellen, screens, … plaatsen? En kies je voor een handmatige of een automatische bediening? Dat bepaal je allemaal helemaal zelf.
 • Handgrepen: wil je een kozijn op maat laten maken? Dan maken de laatste details het plaatje helemaal compleet. Denk bv. aan de keuze voor handgrepen op maat. Past bv. bronskleurig deurbeslag het best bij je nieuwe voordeur? Of kies je voor raambeslag in inox voor je aluminium kozijnen?

BELANGRIJK: een vakman bespreekt met jou al deze aandachtspunten voor je kozijnen op maat. Wil je een zo goed mogelijk overzicht van de mogelijkheden? Vraag dan zeker meerdere voorstellen aan bij specialisten in je buurt via onze offerteservice.

 

Prijs kozijnen op maat

Nieuwe kozijnen nemen een behoorlijke hap uit je budget. Voor een gemiddelde rijwoning mag je rekenen op 7.500 à 15.000 euro (excl. btw, incl. plaatsing). Gaat het om een halfopen bebouwing of een vrijstaande woning? Dan schommelt de prijs eerder rond 15.000 à 30.000 euro (excl. btw, incl. plaatsing). De kosten voor jouw kozijnen hangen vooral af van het type kozijn en het materiaal. Een kort overzicht:

Type kozijnMateriaalPrijs per m²
(excl. btw en incl. plaatsing)
Vaste kozijnenKunststof€ 250 - 550
Hout€ 450 - 750
Alu€ 600 - 900
Staal€ 750 - 1.100
DraaikiepkozijnenKunststof€ 450 - 750
Hout€ 650 - 950
Alu€ 800 - 1.100
Staal€ 950 - 1.300
SchuifpuienKunststof€ 800 - 1.000
Hout€ 1.000 - 1.250
Alu€ 1.350 - 1.500
Staal€ 1.650 - 2.200
Benieuwd naar een prijsvoorstel op maat voor jouw kozijnen? Ontvang hier meerdere offertes van gespecialiseerde installateurs en vergelijk prijzen. Zo kan je tot 30% besparen. Start je aanvraag hier.

 

kunststof kozijnen op maat

 

Hoe kozijnen experts vergelijken?

Nieuwe kozijnen voor je woning vergen een behoorlijk budget. Uiteraard werk je dus niet zomaar samen met eender welke kozijnen expert. Hoe ben je nu zeker van een betrouwbare, professionele vakman voor jouw project? Enkele tips op een rij:

 1. Kies voor een vakman met de juiste specialisatie

  Is je keuze gevallen op houten kozijnen op maat? Of draagt aluminium je voorkeur weg? Kies dan voor een bedrijf dat gespecialiseerd is in dat specifieke materiaal. Dat biedt een uitstekende garantie op een brede waaier aan mogelijkheden, kwalitatieve materialen en een optimale plaatsing.

 2. Kijk naar de verschillende kostenposten op de offertes

  Naast het materiaal, het type kozijn, de afmetingen, de afwerking, … kunnen kosten voor kozijnen op maat ook verschillen van bedrijf tot bedrijf. Leg dus zeker zowel de materiaal-, arbeids- als de verplaatsingskosten naast elkaar. Merk je aanzienlijke verschillen? Bevraag de vakmannen daar dan zeker naar.

 3. Staar je tegelijk niet blind op prijzen

  Uiteraard zijn de totale kosten voor je kozijnen op maat een belangrijke factor. Toch is het belangrijk om niet alleen naar de eindprijs te kijken. Hou zeker ook rekening met de adviezen van de vakmannen op vlak van materialen, isolatie, afwerking, … Want met een duurzaam eindresultaat spaar je ook geld uit.

 4. Ga na welke werkzaamheden inbegrepen zijn

  Een offerte kan soms duurder zijn, maar ook meer werkzaamheden omvatten. Bij de ene vakman zullen de afbraakwerken bv. wel inbegrepen zijn en bij de andere niet. Idem voor de afwerking van je binnenmuren na het plaatsen van je nieuwe kozijnen. Vergelijk de offertes dus zeker ook op dat vlak.

 5. Check online referenties en eerdere realisaties

  Wil je zeker zijn van je zaak? Dan is het niet meer dan normaal dat je online op zoek gaat naar referenties en reviews van de vakmannen die je contacteert. Vraag deze specialisten ook naar mogelijke eerdere realisaties in je buurt. Idealiter ga je die zelfs bekijken om een optimaal beeld te krijgen van de kwaliteit van de vakmannen.

Vrijblijvend kozijnen experts contacteren? Dat kan eenvoudig en snel via onze gratis offertedienst!

 

Kozijnen op maat: 4 inspirerende voorbeelden

Een vakman toont je graag de mogelijkheden voor kozijnen op maat van jouw woning en wensen. Maar doe gerust ook zelf inspiratie op in magazines en showrooms, maak je eigen mood board, … Ook hieronder reiken we je alvast 4 inspirerende voorbeelden aan.

 

INSPIRATIE 1 = zwarte aluminium kozijnen op maat

aluminium kozijnen op maat

In het bovenstaande appartement zorgen de zwarte raamkozijnen voor een stijlvol contrast met de witte muren en plafond. Aluminium is ook het perfecte materiaal om een glashoek mee te creëren. Dit lichte en tegelijk sterke metaal maakt zelfs nog grotere overspanningen mogelijk met slanke raamprofielen. De handgrepen in inox vormen de kers op de taart van deze strakke kozijnen op maat.

 

 

INSPIRATIE 2 = landelijke houten kozijnen op maat

raamkozijn op maat

Houten kozijnen op maat lenen zich uitstekend voor elke woonstijl. Op de bovenstaande foto harmoniëren de grote houten raamkozijnen perfect met het landelijke interieur vol warme kleuren en de tijdloze parketvloer. Bovendien is hout een sterk, goed isolerend en natuurlijk materiaal waarmee je zowel voor kleinere als grotere raampartijen kan kiezen.

 

 

INSPIRATIE 3 = witte kunststof kozijnen op maat

kunststof kozijn op maat

Kunststof is 1 van de meest polyvalente materialen voor raamkozijnen op maat. Op de bovenstaande foto kozen de eigenaars niet voor wit geverfd hout, maar voor witte PVC raamkozijnen. Die gaan even lang mee en zijn bovendien onderhoudsvriendelijker. Kunststof kozijnen lenen zich minder goed voor grote raampartijen, maar ze zijn wel ideaal voor kleinere raamvlakken.

 

 

INSPIRATIE 4 = zwart stalen kozijn op maat in de slaapkamer

stalen kozijn op maat

Hou je van die typische industriële stijl van stalen kozijnen? Als je voldoende budget hebt, kan je met dit materiaal eenvoudig jouw droomkozijnen realiseren. Door de grote mechanische sterkte van staal zijn de constructiemogelijkheden namelijk zo goed als onbeperkt. In het bovenstaande voorbeeld koos de eigenaar voor een ingedeeld raamvlak dat de stijl oproept van oude fabriekspanden.

 

Offertes ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde kozijnenplaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werkzaamheden. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.