Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Kozijnen experts vergelijken

Je wil nieuwe kozijnen plaatsen? Is je huidig binnen- of buitenschrijnwerk dringend aan vervanging toe? Of wil je authentieke houten kozijnen herstellen? In elk van deze situaties schakel je beter een professional in. Hoe kies je de beste vakman? En hoe kan je het best verschillende kozijnen experts vergelijken? We helpen je graag op weg met enkele concrete tips.

Ga snel naar:
Werkwijze kozijnen expert
Kosten nieuwe kozijnen
Hoe offertes vergelijken?
Waarom vertrouwen op een expert?
Hoe kies ik de beste vakman?
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Hoe kozijnen experts vergelijken: 4 tips

Hoe kies je de ideale kozijnen expert voor jouw project? Met onze 4 tips is de juiste vakman vinden een fluitje van een cent:

kozijnen expert

 

 1. Ga zelf op onderzoek

  Moeten je kozijnen vervangen of gerenoveerd worden? Heb je je gevel een grondige make-over gegeven en wil je het geheel afmaken met nieuw buitenschrijnwerk? Maar weet je nog niet hoe het eruit moet komen te zien? Ga dan eerst zelf op onderzoek uit. Maak een mood board, blader door interieurmagazines, bezoek showrooms,… Heb je al een concreet idee? Ga dan meteen over naar stap 2.

 2. Zoek een gespecialiseerde vakman

  Droom je van elegante, maar robuuste deurkozijnen in staal? Wens je een unieke glaspartij in je gevel met aluminium profielen? Wil je nieuwe isolerende beglazing plaatsen? Kies altijd een gespecialiseerd kozijnen expert die meedenkt op maat van je bouw- of verbouwplannen. Hoe kom je met hem in contact? Door verschillende prijsvoorstellen aan te vragen.

 3. Bekijk realisaties & vergelijk adviezen

  Heb je verschillende professionals gecontacteerd? Prima! Maar hoe weet je nu of je de juiste schrijnwerker hebt gevonden? Ga daarvoor na of recente projecten van het bedrijf aansluiten bij de stijl en uitvoering die jij voor ogen hebt. Is dit het geval? Aarzel dan niet om de vakman uit te nodigen voor een plaatsbezoek.

 4. Staar je niet blind op de prijs

  Ontving je verschillende offertes? Staar je dan niet blind op het getalletje aan het einde van het prijsvoorstel. Hecht voldoende belang aan zowel de adviezen als de prijsopbouw. Neem de tijd om offertes naast elkaar te leggen en ze nauwgezet te vergelijken. Zo zie je meteen welke kosten er nog kunnen bijkomen. Misschien is de duurste offerte in realiteit niet zo prijzig. Lees hier hoe je gericht offertes vergelijkt.

Vrijblijvend kozijnen experts vergelijken? Dat kan! Via ons formulier brengen wij je gratis in contact met verschillende ramen- en deurenexperts actief in jouw regio. Binnen enkele werkdagen nemen 2 à 3 verschillende professionals contact met je op. Start hier je aanvraag.

 

Hoe gaat een kozijnen expert te werk?

Heb je een succesvolle match met een geschikte vakman? En had je al telefonisch contact? Dan gaat hij doorgaans als volgt te werk:

 

STAP 1: plaatsbezoek & oriënterend gesprek

Tijdens het telefonisch contact maken jullie een afspraak voor een plaatsbezoek en een oriënterend gesprek. Daarin bespreken jullie uitgebreid de wensen, de beoogde stijl en het budget. Vervolgens neemt de vakman alle afmetingen op, onderzoekt de huidige kozijnstructuur, helpt je met je materiaalkeuze, … en maakt later op basis hiervan een gedetailleerd ontwerp.

 

STAP 2: ontwerp kozijnen op maat & goedkeuring

Gaat het om volledig nieuwe kozijnen? Dan ontwerpt hij die vakkundig in zijn atelier. Tijdens dit proces houdt hij nauwgezet alle informatie uit het kennismakingsgesprek en plaatsbezoek in gedachten. Is hij klaar? Dan krijg je het ontwerp te zien. Dit kan je nog bijsturen indien nodig. Na een finale goedkeuring gaat hij aan de slag en tovert het ontwerp om naar een duurzame realisatie.

 

STAP 3: montage kozijnen met beglazing

Nu zijn je kozijnen klaar voor plaatsing. Moeten je verouderde ramen en deuren vervangen worden? Dan verwijdert hij deze eerst en voert het puin af. Daarna plaatst hij de nieuwe kozijnen in de daarvoor voorziene opening. De montage gebeurt volgens een nauwgezet stappenplan. Hij sluit tochtwegen af met spuitisolatie, kit het kozijn volledig vast, … Zo geniet je gegarandeerd van een optimaal wooncomfort.

 

STAP 4: afwerking van je kozijnen

Is je nieuw binnen- en buitenschrijnwerk helemaal gemonteerd? Dan controleert je kozijnexpert nog de laatste details: de stevigheid van het hang- en sluitwerk, de efficiëntie van het openingsmechanisme, de klinken, … Een vakman zorgt ervoor dat alle rommel die hij heeft gemaakt bij de plaatsing is opgeruimd. Zo kan je meteen genieten van gebruiksklare nieuwe kozijnen op maat.

 

Prijs nieuwe ramen en deuren op maat

Hoeveel betaal je nu voor ramen en deuren op maat? Meer dan de helft van het factuurbedrag is afhankelijk van de vormgeving van je kozijnen. Om je een idee te geven van de bedragen vind je hieronder een prijsoverzicht voor profielen in PVC, aluminium, hout en staal:

MateriaalType kozijnGemiddelde prijs (excl. btw, incl. plaatsing)
PVCRamen€ 250 à 1.000 per m²
Deuren€ 1.800 à 3.500
HoutRamen€ 450 à 1.250 per m²
Deuren€ 2.000 à 4.000
AluminiumRamen€ 600 à 1.500 per m²
Deuren€ 2.000 à 4.500
StaalRamen€ 750 à 2.200 per m²
Deuren€ 3.000 à 6.000

LET OP: deze richtprijzen kunnen in realiteit sterk afwijken op basis van het type raam of deur, de afmetingen, de beglazing, de afwerking, … Ontvang je graag een gericht prijsvoorstel op maat voor jouw project? Neem dan vrijblijvend contact op met kozijnen experts actief in je regio.

 

Druk de kosten met financiële voordelen

Het plaatsen van kozijnen is niet goedkoop, maar soms noodzakelijk. Bv. wanneer je de isolatiewaarde van je woning wil verbeteren met isolerende profielen en hoogwaardige beglazing. In dit geval kan je een beroep doen op enkele subsidies waarmee je het totale prijskaartje flink kan drukken. Particulieren kunnen bv. de ISDE subsidie aanvragen. Met deze tegemoetkoming kan je tot € 65,50 subsidie per m² ontvangen als je kiest voor triple glas. Belangrijk: dat premiebedrag verdubbelt als je 2 of meer energiebesparende maatregelen neemt.

Meer weten over subsidies voor kozijnen in 2024? Ontdek er hier alles over.

 

kozijn expert

 

Tips om offertes te vergelijken

Hoe kan je het best gericht offertes vergelijken? Welke vakman je uiteindelijk kiest op basis van zijn prijsvoorstel, dat kunnen we niet bepalen. Wat we wel kunnen, is je wijzen op de volgende uitgangspunten in je vergelijking:

 • Welke materialen staan op de offertes vermeld?
 • Wat zijn de algemene kosten van je kozijnen?
 • Zijn alle prijzen inclusief of exclusief btw? Is dit duidelijk op het voorstel?
 • Wat is de uitvoeringstermijn voor je project?
 • Worden de werkuren al meegerekend? Zo ja, zijn die nog onderhevig aan veranderingen?
 • Is er een garantieregeling?
 • Welke adviezen worden er gegeven? Stelt de expert voor om je kozijn te vervangen of te repareren? Zijn er gelijkenissen of verschillen tussen de verschillende adviezen?
 • Welke kostenposten worden er vermeld (bv. voorrij-, afbraak- en afvoerkosten,…)?
 • Moet je een voorschot betalen? Hoeveel procent is dat van het totale factuurbedrag?

BELANGRIJK: met al deze vragen kan je nauwgezet de verschillen en overeenkomsten tussen de offertes bekijken. Vind je onduidelijkheden? Of wil je graag nog wat zaken overleggen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de verschillende vakmannen.

 

Waarom vertrouwen op een kozijnen expert?

Je doet er goed aan om zowel het ontwerp als de plaatsing van je nieuw binnen- of buitenschrijnwerk over te laten aan een professional. Zo kan je met een gerust hart rekenen op…

 • Geïndividualiseerd ontwerp: een expert luistert naar je wensen, bevraagt je voorkeuren en meet alles nauwkeurig op. In zijn atelier verwerkt hij deze informatie tot een ontwerp op maat.
 • Hoogwaardige materialen: op basis van deze input selecteert hij de beste materialen die beantwoorden aan je budgeteisen, zonder aan kwaliteit in te boeten.
 • Professionele plaatsing: een vakman kent alle kneepjes van het vak. Hij plaatst je kozijnen en de beglazing dan ook volgens de regels van de kunst en zorgt zo voor een naadloos en luchtdicht resultaat.
 • Garantiebelofte: leg je het plaatsen van je raam- en deurkozijnen in de kundige handen van een professional? Dan gaat dit gepaard met een betrouwbaar garantie- en servicebeleid.
 • Financiële voordelen: je kan enkel subsidies voor je kozijnen aanvragen, wanneer je die laat plaatsen door een professional.

Vrijblijvend advies nodig? Vul het aanvraagformulier in en kom in contact met ramen- en deurenspecialisten actief in jouw regio. Start hier je aanvraag.

 

CONCLUSIE: welke kozijnen expert kies ik het best?

Naar welke vakman je voorkeur uiteindelijk uitgaat, is volledig individueel bepaald. De belangrijkste vragen die je voorafgaand aan je keuze moet stellen zijn altijd de volgende…

 • Kan ik mij vinden in eerdere realisaties?
 • Hoe zit het met de prijs-kwaliteit van zijn werk?
 • Heb ik voldoende aandacht besteed aan het vergelijken van offertes?
 • Is er een klik tussen de vakman en het project?

Het belangrijkste in je zoektocht naar een geschikte vakman is dat hij je visie en noden kan vertalen naar een geschikt en kwalitatief ontwerp dat bovendien ook binnen je budget valt. Is dit het geval? Dan heb je de ideale vakman voor je klus gevonden!

Jouw toekomstige kozijnen expert ontmoeten? Beantwoord daarvoor de vragen in de onderstaande lijst en kom na enkele werkdagen vrijblijvend in contact met 2 à 3 enthousiaste professionals:

 

 

Offertes ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde kozijnenplaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werkzaamheden. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.