Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zwarte kozijnen: uitvoeringen & prijzen

Laat je nieuwe kozijnen plaatsen? Overweeg dan ook zeker zwarte kozijnen. Deze zijn tegenwoordig helemaal in de mode en passen bij vrijwel elk type woning. Bijvoorbeeld als donker contrast bij een licht interieur of als strakke afwerking voor buiten. Lees hier alles over de mogelijke uitvoeringen en toepassingen, de kosten, …

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Zwarte kozijnen: prijs
3 inspirerende voorbeelden
Vergelijk snel & vrijblijvend offertes

 

 

Kozijnen zwart schilderen of nieuwe zwarte kozijnen kopen?

Wil je zwarte ramen of deuren? Dan heb je 2 opties: je huidige kozijnen schilderen of nieuwe kozijnen kopen. Hieronder wat meer uitleg over de mogelijkheden:

  • Kozijnen zwart schilderen: zijn je huidige kozijnen nog in goede staat? Dan is het al voldoende om deze kozijnen zwart te schilderen. Met een juiste werkwijze is dit voor elk type kozijn mogelijk. De complexiteit van de klus varieert wel per materiaal. Zo zijn PVC of aluminium kozijnen wat lastiger om te schilderen dan hout.
  • Zwarte kozijnen kopen: je kiest beter voor nieuwe kozijnen bij schade, als je kozijnen ouder zijn dan 15 jaar of als je beglazing niet meer goed isoleert. Zo profiteer je van een nieuwe uitstraling en een lange levensduur. Daarnaast kom je zo in aanmerking voor verschillende subsidies.

Interesse in nieuwe zwarte kozijnen? Onze experts vertellen je graag meer. Vergelijk vrijblijvend vakmensen actief in jouw buurt via de offerteservice van Solvari. Start je gratis aanvraag hier!

zwarte kozijnen buiten

 

Mogelijke uitvoeringen van kozijnen in het zwart

Wil je zwarte kozijnen laten plaatsen? Dan heb je gelukkig veel uitvoeringen waaruit je kan kiezen. Let op de volgende factoren om gericht te vergelijken:

 

FACTOR 1: materialen

Doorgaans heb je de keuze tussen de volgende materialen: kunststof, hout, aluminium of staal. Elk van deze materialen is beschikbaar in het zwart of is later nog zwart te schilderen. Een kort overzicht:

  • Kunststof (PVC): kies je voor dit materiaal? Dan profiteer je van zwarte kozijnen met de beste prijs-kwaliteitverhouding, beperkt onderhoud, een lange levensduur, … Zwarte uitvoeringen zijn mogelijk door deze in de massa te kleuren tijdens de productie, een UV-bestendige structuurfolie aan te brengen of door te lakken.
  • Hout: op zoek naar een authentiek materiaal met een warme uitstraling? Ga dan voor hout! Je profiteert zo van een goede isolatiewaarde, een levensduur van zo’n 50 jaar en een materiaal dat makkelijk is te bewerken. Houten kozijnen zijn verreweg het makkelijkst om te schilderen.
  • Aluminium: dit is een ideale optie voor een strakke, moderne look. Ook is het een goed alternatief voor staal. Zo is het lichter en dus makkelijker om te plaatsen. Aluminium met een zwarte steellook is ook goedkoper dan echt staal.

 

FACTOR 2: type kozijn

Naast het materiaal van je kozijnen heb je nog enkele opties qua vormgeving:

  • Raamkozijnen: gangbaar zijn standaard vaste ramen, draai(kiep)ramen, valramen, … maar er is natuurlijk nog veel meer mogelijk. Het type dat je kiest voor je ramen is vooral afhankelijk van je woonstijl, wensen en budget.
  • Deurkozijnen: ook de kozijnen voor je deuren zullen na verloop van tijd aan vervanging toe zijn. Dit geldt vooral voor je buitendeuren. Hierbij heb je een aantal keuzes te maken. Verwerk je bv. beglazing in de deur? Kies je voor extra’s als inbraakbeveiliging? Een van onze experts helpt je graag bij het samenstellen van je deurkozijnen.
  • Schuifpuien: dit is een glazen schuifwand met slanke profielen waarmee je jouw interieur natuurlijk laat overlopen in je tuin. Zo versmelten deze ruimtes en profiteer je van een open uitstraling. Voor de kozijnen heb je de optie uit de gangbare materialen.

 

FACTOR 3: budget

Zwarte kozijnen zijn meestal iets prijziger dan andere uitvoeringen, maar het grootste verschil merk je per materiaal, per type, de hoeveelheid beglazing … Dit zijn de factoren waar je echt op moet letten bij een beperkt budget. Zo zijn vaste ramen in het zwart goedkoper in aanschaf dan grote aluminium raampartijen die je kan openen.

 

CONCLUSIE: welke zwarte kozijnen kies ik best?

Welke zwarte kozijnen het beste zijn voor jou, hangt af van enkele factoren. Denk aan je woonstijl, maar ook aan de technische mogelijkheden in je huis en je budget. Wil je zeker zijn van de beste oplossing? Vraag dan advies aan een erkende expert. Die houdt rekening met je wensen en zorgt voor kozijnen op maat. Vergelijk offertes van meerdere experts.

 

Zwarte kozijnen: prijs

De kosten voor zwarte kozijnen variëren sterk. Hierbij zijn vooral het type kozijn en het materiaal van belang. Hieronder zetten we alvast een paar richtprijzen op een rijtje:

Type kozijnMateriaalGemiddelde prijs (excl. btw en incl. plaatsing)
Vast kozijnKunststof € 250 - 550 per m²
Hout
€ 450 - 750 per m²
Aluminium€ 600 - 900 per m²
Draaikiepkozijn/valkozijn
Kunststof€ 450 - 750 per m²
Hout€ 650 - 950 per m²
Aluminium€ 800 - 1.100 per m²
Schuifpui
Kunststof€ 800 - 1.000 per m²
Hout€ 1.000 - 1.250 per m²
Aluminium€ 1.350 - 1.500 per m²
Standaard buitendeur
Kunststof€ 1.800 - 3.500
Hout€ 2.000 - 4.000
Aluminium€ 2.200 - 4.500

LET OP: dit zijn enkel richtprijzen. Zo kan de uiteindelijke kostprijs nog verschillen per kozijnspecialist. Kies je naast de kozijnen ook voor nieuwe beglazing? Dan kom je vaak ook nog in aanmerking voor een mooie subsidie! Een van onze experts vertelt je alles over de geldende voorwaarden en helpt je bij je aanvraag. Kom gratis in contact met kozijnspecialisten in je buurt.

 

zwarte aluminium kozijnen

 

3 voorbeelden ter inspiratie

Aangezien er zoveel mogelijk is op gebied van kozijnen, is het niet gek als je door de bomen het bos niet meer ziet. Hieronder geven we enkele voorbeelden van hoe zwarte kozijnen zijn toe te passen in jouw huis!

 

1. Zwarte kozijnen in klein huis

zwarte kozijnen klein huis

Heb je wat minder ruimte of woon je in een huis in de binnenstad met weinig natuurlijk licht? Ook dán zijn zwarte kozijnen een optie. In zo’n geval kies je idealiter voor grotere ramen met dunne profielen. Zo kan je zoveel mogelijk beglazing verwerken en profiteer je van een klassieke, open uitstraling.

 

 

2. Zwarte kozijnen voor schuifpui

zwarte kozijnen schuifpui

Heb je een mooi terras of een fijne tuin waar je direct toegang tot wil hebben? Dan is een schuifpui de allerbeste optie. In het voorbeeld zie je wat het effect is in een appartement. Is de schuifpui open? Dan wordt het terras zo goed als onderdeel van je interieur. Heerlijk voor op warmere zomeravonden of als je snel wat frisse lucht wil in huis.

 

 

3. Zwarte kozijnen bij witte muren

zwarte kozijnen witte muren

Zwarte kozijnen komen erg goed tot hun recht als contrast in lichte interieurs met witte muren. Precies zoals in het bovenstaande voorbeeld. Dit laat je ramen en deuren extra opvallen en zorgt voor een strakke, moderne look.

 

 

Offertes ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde kozijnenplaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werkzaamheden. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.