Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dubbele deuren met kozijn

Op zoek naar een manier om meer natuurlijk licht in huis te halen? En wil je een deur waarmee je de beschikbare ruimte optimaal kan benutten? Dan zijn dubbele deuren met kozijn precies wat je zoekt! Deze bestaan uit 2 openslaande deurbladen, eventueel afgewerkt met grote ramen die dienen als zijlicht. Lees in dit artikel meer over dubbele binnen- en buitendeuren, hoe ze eruit kunnen zien en hoeveel je betaalt.

Ga snel naar:
Hoe dubbele deur met kozijn vormgeven?
Hoeveel kosten openslaande deuren met kozijn?
Welke aandachtspunten bij de plaatsing?
Welke alternatieven voor dubbele deuren met kozijn?
Vraag gratis en vrijblijvend je offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor dubbele deuren met kozijn?

Wat zijn de voordelen van een dubbel deurkozijn? We sommen het hier op:

 • Meer lichtinval: grote openslaande deuren met kozijn zorgen voor extra lichtinval in je woning. Kies je voor dubbele deuren met zijlicht? Dan krijgt het contrast tussen licht en schaduw pas helemaal vrij spel.
 • Luxueuze uitstraling: zo’n grote dubbele voordeur is een lust voor het oog. Zeker wanneer je het ontwerp helemaal afstemt op de stijl van je woning. Bovendien zorgen 2 deuren naast elkaar voor een grootse uitstraling en een grotere doorgang.
 • Verschillende esthetische mogelijkheden: wil je een houten kozijn met dubbele deur? Of gaat je voorkeur uit naar een kunststof dubbele deur? Er zijn talloze vormgevingsmogelijkheden, denk maar aan het soort materiaal, de afwerking, het aantal deurpanelen, …

Dubbele deuren met kozijn aanschaffen? Neem contact op met een ramen- en deurenspecialist. Die vind je via onze gratis offertedienst.

 

Hoe dubbele deur met kozijn vormgeven?

Hoe kan je openslaande deur er nu uit komen te zien? We zetten de verschillende mogelijkheden hier voor je op een rijtje:

 

Kies je een binnendeur of een buitendeur?

Wil je een stijlvolle binnendeur die je 2 belangrijkste leefruimtes met elkaar verbindt? Of wil je je huidige terras deur vervangen? Dubbele deuren zijn in beide gevallen mogelijk:

 • Dubbele tuindeuren met kozijn: op zoek naar een authentieke doorgang voor je huis of je tuinserre naar de tuin? Dan behoren dubbele tuindeuren (ook wel openslaande deuren of terrasdeuren genoemd) tot de mogelijkheden. Het eindresultaat biedt een mooi uitzicht op de tuin.
 • Dubbele binnendeuren met kozijn: dubbele binnendeuren zijn geliefd in een modern interieur. Doordat ze uit 2 deurvleugels bestaan, maken ze de ruimte visueel veel groter. Ideaal wanneer je op bepaalde momenten de ruimte weer wil afsluiten.

 

Welk materiaal heeft jouw voorkeur?

Een kozijn voor een dubbele deur kan je met verschillende materialen laten maken. De onderstaande materiaalcategorieën komen het meeste voor:

 • Kunststof: een kunststof dubbele deur wordt vaak gebruikt bij buitentoepassingen. Dit omdat kunststof erg goed bestand is tegen wisselende weersomstandigheden en verkleuringen. Bovendien is het ook een prijsbewuste keuze.
 • Aluminium: op zoek naar een stevig materiaal voor binnen en buiten? Dan is aluminium wat je zoekt! Dankzij de unieke samenstelling is het materiaal ijzersterk en leent het zich uitstekend voor smalle en slanke kozijnen, zonder in te leveren op gebied van isolatiewaarde.
 • Hout: een rustiek beeld realiseer je met hout. Voor deuren komen allerlei houtsoorten in aanmerking, zoals rubberwood, eik, beuk, … Elk met hun eigen uitstraling en nerfstructuur. Het belangrijkste hierbij is dat je voor buitendeuren zeker voor hardhout kiest.
 • Staal: dit is het meest populaire materiaal voor een dubbele deur met kozijn binnen. Het is wel de duurste oplossing voor je woning. Toch wint design het hier tegenover het prijskaartje. Als resultaat heb je een ongeëvenaard staaltje vakmanschap dat jarenlang de blikvanger van je interieur is.

 

Hoe moet je deur er uitzien?

Weet je welk materiaal je wil? Dan kan je het uitzicht van je deur finaliseren. Afhankelijk van het gekozen materiaal kan je alvast de volgende zaken bepalen:

 • Afmetingen: afhankelijk van de beschikbare afmetingen kan je in sterke mate zelf bepalen hoe groot het kozijn van je dubbele deur moet zijn. Ook bij kleine afmetingen is het mogelijk om een smalle dubbele deur te plaatsen. Zeker bij maatwerk.
 • Kleur: de kleur van je eindrealisatie hangt sterk af van het materiaal. Aluminium en PVC heb je in nagenoeg alle denkbare RAL-kleuren, terwijl je met hout een stuk beperkter bent qua afwerking en vaker een oplossing kiest die de originele houtstructuur behoudt.
 • Aantal onderdelen: een dubbele deur kan uit meer dan 2 kozijnen bestaan. Ze zijn beschikbaar in 2, 3 of 4 delen. Openslaande deuren die uit meer dan 3 onderdelen bestaan, hoeven geen doorgang in het midden van de constructie te hebben.

 

Wil je een dubbele deur met zijlicht?

Dan moet je nog beglazing kiezen. Wist je dat je de beglazing naar wens kan aanpassen? Wat is er zoal mogelijk?

 • Soort beglazing: er zijn verschillende soorten beglazing verkrijgbaar. Zo is hoogrendementsglas de standaard geworden. Heb je een energieneutrale woning? Dan is driedubbel glas nog beter voor je wooncomfort.
 • Uitzicht glas: wist je dat je ook het uitzicht van je glas kan kiezen? In bepaalde situaties wil je meer privacy. In dat geval is melkglas geschikt. Op zoek naar een unieke realisatie? Waarom dan geen gezandstraald glas of glas-in-lood proberen?
 • Vlakverdeling glas: ook de verdeling van de vakken in je kozijnen ligt volledig in jouw handen. Bij maatwerk realisaties is elk ontwerp mogelijk, terwijl de keuzes bij standaard dubbele deuren met kozijn wat beperkter zijn.

 

Kan je nog andere keuzes maken?

Zijn er nog andere zaken die het uitzicht van je deur bepalen? De onderstaande stijlelementen bepalen sterk hoe je deur er uiteindelijk uit komt te zien:

 • Decoratieve zijpanelen: toch geen volledig zijlicht plaatsen? Dan kan je die ruimte naast je deuropeningen opvullen met decoratieve zijpanelen. In dat geval kan je het zijpaneel bv. met 1 slanke glaspartij afwerken of een ander decoratief element erin verwerken.
 • Draaimechanisme: zijn standaard openzwaaiende deuren niet jouw ding? Dan vind je klapdeuren misschien beter. Liever een unieke uitvoering die prima past binnen een industrieel interieur? Kies dan voor een taatsdeur: een dubbele deur die om een verticale as draait.
 • Deurbeslag: ook met de vormgeving van het hang- en sluitwerk kan je naar hartenlust personaliseren. Greeploze deuren zijn helemaal ‘in’ en sluiten nauw aan bij een strakke bouwstijl. Liever een traditionele look? Dan vind je vast en zeker ook wel een mooie uitvoering.
 • Zonwering: ook al heb je hoogwaardige beglazing met prima thermische en akoestische prestaties, een goede zonwering is sterk aangeraden voor een optimaal wooncomfort. Daarbij heb je vele verschillende opties. Denk maar aan shutters, rolluiken of gordijnen.

 

TIP: laat je adviseren door een deurenspecialist

Ben je niet zeker hoe je dubbele deuren met kozijn eruit moet komen te zien? Of heb je wel een specifiek idee voor ogen, maar twijfel je over de praktische uitvoerbaarheid? Schakel dan een ervaren ramen- en deurenspecialist in. Samen met jou bekijkt hij je project en maakt hij vervolgens een offerte op maat op. Zo ben je zeker van een correcte uitvoering en professionele plaatsing.

Dubbele deuren met kozijn plaatsen? Kom dan gratis in contact met diverse professionals actief in je regio. Start hier je aanvraag.

 

Hoeveel kosten openslaande deuren met kozijn?

Wat bepaalt de kostprijs van dubbele deuren met kozijn? Alle keuzes die je moet maken bij het ontwerp hebben een invloed. Denk maar aan de materialen, de afmetingen en de details in de afwerking. Een overzicht van de prijzen:

MateriaalPrijs per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
Kunststof€ 150 à 900
Hout€ 250 à € 1.000
Alu€ 400 à 1.500
Staal€ 500 à 2.000

LET OP: de prijs voor een buitendeur ligt vaak hoger dan die van een binnendeur. Benieuwd naar de kosten voor jouw dubbele deuren met kozijn? Neem dan contact op met een ervaren ramen- en deurenspecialist voor een offerte op maat.

 

Bespaar dankzij subsidies en financiële voordelen!

Nieuwe deuren kunnen best prijzig zijn. Gelukkig ontvang je in bepaalde situaties subsidies om de kosten van je project te drukken. Zoals de ISDE subsidie. Voor de aankoop van HR++ glas met isolerende deuren krijg je tot € 23 per m² bij het behalen van een U-waarde van 1,5 W/m² K. Meer weten? Ontdek hier alle kozijnen subsidies in Nederland.

 

dubbele deuren met kozijn

Wat zijn de aandachtspunten bij het plaatsen van openslaande deuren?

Besloten om dubbele deuren te laten plaatsen? Prima! Hou dan nog wel even rekening met de volgende aandachtspunten:

 • Beschikbare ruimte: kies je voor een openslaande deur? Onthoud dan dat je aan de kant van de draairichting vrije ruimte moet hebben om je deuren te openen. Zorg er dus voor dat er geen meubels in de weg staan.
 • Aantal onderdelen: een openslaande deur bestaat uit minimaal 2 delen. Mag de uitvoering wel wat luxer? Dan kan je ook kiezen voor 3- of 4-delige kozijnen. In dit geval kan je kiezen hoe je gebruik maakt van de aanvullende zijlichten.
 • Ventilatie: deuren moeten altijd zijn voorzien van ventilatie. Vaak is er een ruimte van 1,5 cm tussen de deur en de drempel. Als alternatief bieden ingebouwde ventilatieroosters een oplossing.
 • Onderhoud: hoe onderhoudsvriendelijk de gekozen materialen ook zijn, vroeg of laat is het tijd voor een onderhoudsbeurt. Denk maar aan het hang- en sluitwerk van je deuren. Vooral buitendeuren, zoals een dubbele schuurdeur met kozijn, zijn gevoeliger voor corrosie en verkleuring.

 

Met een deurenspecialist ben je zeker van…

 • Individueel advies: een expert beschikt over de nodige expertise om je deur op maat netjes uit te werken en te plaatsen. Vooraf bekijkt hij samen met jou de beoogde plek, meet alles netjes op en bespreekt de mogelijkheden.
 • Professionele plaatsing: is het ontwerp afgerond? Dan gaat hij aan de slag om je deur op maat te maken. Hierna zorgt hij voor een correcte plaatsing en afwerking.
 • Financiële voordelen: met een vakman kom je mogelijk in aanmerking voor diverse subsidies. De ISDE-subsidie, bijvoorbeeld, is beschikbaar voor wie isolatieglas en isolerende kozijnen plaatst.

Deurenspecialist inschakelen? Dat kan! Ontmoet een professional actief in je regio via ons contactformulier. Start hier je aanvraag.

 

Zijn er alternatieven voor dubbele deuren met kozijn?

Zijn openslaande deuren toch niet helemaal je ding? Of wil je zo min mogelijk ruimte verliezen? Dan zijn er nog een aantal mogelijke alternatieven:

 

ALTERNATIEF 1: schuifpui

Wil je een verlies aan ruimte echt vermijden? In dit geval is een schuifpui een goed alternatief. Hierbij schuift 1 van de deurvleugels gewoon over de andere. Daardoor kunnen je meubels niet in de weg staan. Daarnaast ziet een schuifraam er qua design vaak iets strakker uit dan een kozijn met dubbele deuren. Zeker wanneer je kiest voor een verzonken schuifraam, naadloos weggewerkt in de overgang van je terras.

Prijs: € 700 à 2.000 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Ontvang offertes.

 

ALTERNATIEF 2: harmonicadeur

Wel genoeg ruimte, maar op zoek naar een unieke uitvoering? Dan is een harmonica- of vouwdeur precies de deur die jij zoekt. Zowel de binnen- als buitenuitvoeringen zijn ruimtebesparend doordat ze geen draaicirkel hebben bij het openen, en passen daardoor prima binnen kleine kamers. In dit geval schuift je raam open als een accordeon en schuif je de panelen voor elkaar.

Prijs: € 3.500 à 10.000 voor een complete uitvoering (excl. btw, incl. plaatsing). Ontvang offertes.

 

Offertes ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde kozijnenplaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werkzaamheden. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.