Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Buitendeur met kozijn

Is het tijd voor een compleet nieuwe buitendeur inclusief kozijn? Dan zijn er vele opties om te overwegen, prijzen om te vergelijken en aandachtspunten om in je achterhoofd te houden. Alles wat je moet weten over buitendeuren met kozijnen ontdek je in dit artikel!

Ga snel naar:
Mogelijkheden
Prijzen
Plaatsing
Aandachtspunten
Gratis je offertes aanvragen

 

 

Waarom kiezen voor een nieuwe buitendeur met kozijn?

Net als je gevel krijgt een buitendeur het hard te verduren door regen, vorst, wind, uv-straling, … Vooral bij een gebrekkig onderhoud kan het op termijn nodig zijn om deze compleet te laten vervangen. Een overzicht met de voornaamste voordelen van een nieuwe buitendeur met kozijn:

 • Betere inbraakveiligheid: koop je een nieuwe voordeur met een kozijn? Dan kan je die uitrusten met een driepuntsslot. Zo komen inbrekers niet zomaar binnen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan veiligheidsbeslag, een veiligheidscilinder, een deuralarm, …
 • Minder warmteverlies: een slecht isolerende buitendeur is funest voor je energieverbruik. Dat warmteverlies kan je tegengaan met een isolerende buitendeur die goed in het kozijn past, hoogrendementsglas als beglazing, tochtstrips, …
 • Nieuwe uitstraling: met een nieuwe buitendeur heb je geen last meer van de krassen, beschadigingen, … van je oude deur. Daarnaast is dit het ideale moment om een nieuwe stijl, kleur, vormgeving, … te kiezen.

Buitendeur met kozijn kopen? Via onze offerteservice vergelijk je vrijblijvend 2 à 3 specialisten actief in je buurt. Start je aanvraag hier.

buitendeur met kozijn

 

Buitendeur met kozijn: mogelijkheden

Ga je voor een nieuwe voor- of achterdeur met een kozijn? Dan kan je kiezen uit een breed aanbod aan uitvoeringen. Enkele mogelijkheden op een rijtje:

 

1. Mogelijke materialen

Er zijn meerdere materialen waarmee je jouw buitendeur kan laten vervaardigen. Elke van deze opties komt met een aantal voor- en nadelen. Een kort overzicht:

 • Kunststof: een van de meest budgetvriendelijke opties is kunststof (PVC). Tegelijkertijd is het materiaal van goede kwaliteit en profiteer je dus van een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Verder zijn er veel uitvoeringen en kan je met kunststof zelfs andere materialen imiteren (bv. houtlook PVC). Het is echter wat minder sterk dan bv. aluminium, maar wel te vergelijken op gebied van benodigd onderhoud.
 • Hout: wil je een duurzame buitendeur met een warme uitstraling? Overweeg dan een houten voordeur met een kozijn. Er zijn vele houtsoorten die je dan kan gebruiken. Kies in ieder geval een type hout met een hogere duurzaamheidsklasse, aangezien de deur bestand moet zijn tegen wisselende weersinvloeden. Verder heeft hout een goede isolatiewaarde, maar is het niet bepaald onderhoudsvrij.
 • Aluminium: dit materiaal is stevig, licht, duurzaam én onderhoudsarm. Als gevolg wordt aluminium vaak toegepast voor slankere profielen en/of als goedkoper alternatief voor staal.
 • Staal: metaal is verreweg het sterkste materiaal voor schrijnwerk. Een stalen deur met een kozijn oogt stoer, is goed bestand tegen inbraak en past perfect bij industriële huizen. Echter is het door het gewicht wel lastiger om te plaatsen en betaal je een relatief hoge prijs.

 

2. Stijl

Hoe wil je jouw nieuwe buitendeur vormgeven? Dit is bv. afhankelijk van je woonstijl. Een aantal mogelijkheden in een overzicht:

 • Landelijk: bij landelijke woningen passen bv. houten of pvc houtlook buitendeuren. De stijl staat vooral bekend om warme, natuurlijke kleuren. Maar denk bijvoorbeeld ook aan een kozijn met glas-in-lood, deurbladen met tekeningen, patronen, …
 • Modern: moderne buitendeuren zijn meestal minimalistisch vormgegeven. Het gaat dan vaak om een strak en eenvoudig deurblad, een neutrale kleur (wit, zwart, of grijs) en vlakke glaslatten.
 • Industrieel: een industriële buitendeur is meestal gemaakt van duurzaam hout (of houtlook PVC) met strak deurbeslag van zwart staal. Hierbij hoort dan een licht gebogen of strakke deurlijst en een vlak deurblad.
 • Klassiek: de klassieke stijl staat vooral bekend om sierlijk deurbeslag, beglazing gecombineerd met een hoogwaardig rooster, een gebogen deurlijst, … Ook wordt hierbij veel voor natuurlijke kleuren gekozen.

 

3. Beglazing

Wil je jouw buitendeur uitrusten met een kozijn met beglazing, dan kies je in ieder geval voor hoogrendementsglas. Zo ben je zeker van een goede isolatiewaarde en heb je minder last van tocht en warmteverlies. Er zijn een aantal typen HR-glas om te overwegen. Een overzicht:

 • HR+ isolatieglas: dit is de meest goedkope variant van hoogrendementsglas. Het heeft een relatief lage isolatiewaarde van ongeveer 1,2 à 1,6 W/m²K. Het lijkt op standaard dubbel glas, aangezien de spouw hierbij ook is gevuld met droge lucht. HR+ glas is wel iets beter door de reflecterende coating die in de spouw zit.
 • HR++ isolatieglas: de standaard qua isolerende beglazing is HR++ glas. Zowel voor nieuwe buitendeuren als bij renovaties. Hierbij profiteer je van een isolatiewaarde van 1,1 W/m²K, een spouw gevuld met argon en een reflecterende coating.
 • Driedubbelglas (HR+++): wil je beglazing met de best mogelijke isolatiewaarde? Dan kies je voor driedubbelglas. Zo profiteer je van een isolatiewaarde van 0,5 W/m²K. Hou er wel rekening mee dat dit type isolatieglas niet zo geschikt is bij renovaties, aangezien de meeste oude kozijnen voor 2 glasplaten zijn bedoeld in plaats van 3. Ook is driedubbelglas erg zwaar en moet het kozijn dat gewicht aankunnen.

 

TIP: profiteer van gericht advies van een specialist

Buitendeuren zijn beschikbaar in verschillende stijlen, te vervaardigen uit meerdere materialen en te combineren met 1 van de beschikbare typen isolatieglas. Wil je zeker zijn van een oplossing op maat? Maak dan zeker gebruik van onze gratis offerteservice. Vergelijk vrijblijvend buitendeuren met kozijnen.

 

Kosten buitendeur met kozijn

Gemiddeld mag je rekenen op € 1.800 à 6.000 (excl. btw, incl. plaatsing) voor een nieuwe buitendeur met een kozijn. De prijs hangt vooral af van het materiaal dat je kiest:

Type buitendeurGemiddelde prijs (excl. btw, incl. plaatsing)
PVC€ 1.800 - 3.500
Hout€ 2.000 - 4.000
Aluminium€ 2.200 - 4.500
Staal€ 3.000 - 6.000

TIP: bovenstaande prijzen zijn alleen ter indicatie. Ben je benieuwd naar een exacte prijs op basis van jouw wensen en woonsituatie? Vergelijk dan vrijblijvend 2 à 3 voorstellen van meerdere vakmensen actief in je buurt. Start je aanvraag hier.

 

buitendeur kozijn

 

Hoe buitendeur met kozijn plaatsen?

Wil je zeker zijn dat je nieuwe achter- of voordeur met kozijn goed is geplaatst? Schakel dan altijd een ervaren vakman in. Zo’n specialist volgt in ieder geval de volgende stappen:

 1. Voorbereidende werken

  Eerst bepaalt de vakman de afmetingen van de nieuwe buitendeur. Hierbij let hij op de afmetingen van de open ruimte, de positie van het gewenste slot, sluitkommen, … Daarnaast moet je bekijken aan welke kant je deurbeslag moet komen.

 2. Nieuwe buitendeur met kozijn plaatsen

  Na het meetwerk is het tijd voor de plaatsing zelf. Je vakman schaaft de deur dan op maat (indien nodig), tekent de scharnieren af op het kozijn, steekt het hout uit met een beitel, …

 3. Deurbeslag bevestigen

  Weet de vakman zeker dat de nieuwe buitendeur naadloos zal passen? Dan bevestigt hij het oplegslot, insteekslot en je deurklink.

 

Wil je een buitendeur met een kozijn plaatsen? Schakel dan een vakman in. Alleen zo ben je zeker van een correcte uitvoering en een buitendeur op maat. Vergelijk vrijblijvend buitendeur offertes.

 

Aandachtspunten bij de installatie van buitendeuren

Het plaatsen van een buitendeur is een precieze klus, aangezien de deur naadloos moet aansluiten in het kozijn. Je moet dan rekening houden met een aantal belangrijke aandachtspunten. Een kort overzicht:

 • Afmetingen: de specifieke afmetingen voor je buitendeur zijn afhankelijk van je woonsituatie, wensen en budget. Zo is een bredere deur bijv. handig als er een rolstoel doorheen moet kunnen en stem je de hoogte af op basis van de ruimte zelf. Een buitendeur is maximaal 103 cm breed en 231 cm hoog.
 • Inbraakbeveiliging: je buitendeur is het visitekaartje van je woning en dus het eerste wat opvalt voor inbrekers. Goede inbraakbeveiliging op je buitendeur is dus essentieel. Overweeg daarom aanvullingen als een meerpuntssluiting, veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging, …
 • Isolatie: er gaat veel warmte verloren via een slechte geïsoleerde buitendeur. Oplossingen hiervoor zijn tochtstrips, een isolerende deur met een kern van kunststof hardschuim of vervaardigd uit een houtsoort met een goede isolatiewaarde, … Daarnaast kan je hoogrendementsglas kiezen als je interesse hebt in beglazing. Voor dit soort maatregelen kan je mogelijk ook een subsidie aanvragen.
 • Vergunningen: wil je jouw buitendeur met het kozijn vervangen? Let dan op dat je hier mogelijk een vergunning voor nodig hebt. Dit is vooral het geval bij beschermde monumenten, of als je een nieuwe voordeur met een afwijkende uitstraling kiest. Deze vergunning vraag je aan bij het Omgevingsloket.

 

Buitendeur met kozijn installeren? Schakel een specialist in!

Heb je de keuze gemaakt voor een specifieke buitendeur incl. kozijn? Of ben je juist nog niet helemaal zeker en twijfel je tussen een aantal opties? In beide scenario’s vergelijk je meerdere voorstellen van erkende vakmensen via onze gratis offerteservice. Zo profiteer je van gericht advies en prijzen op maat. Start je aanvraag via het offerteformulier:

 

 

Offertes ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde kozijnenplaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werkzaamheden. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.