Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Kunststof schuifpui: kosten & uitvoeringen

Een schuifpui is niet goedkoop, maar de voordelen zijn enorm groot: meer licht en ruimte in je woning, een optimale isolatie, een goede verluchting, … Bovendien is het wel degelijk mogelijk om deze investering betaalbaar te houden. Hoe dan? Door te kiezen voor een kunststof schuifpui. Alles over de uitvoeringen, merken, gemiddelde prijs, … van zo’n schuifpui in kunststof lees je in dit artikel!

Ga snel naar:
Welke mogelijke uitvoeringen?
Kunststof schuifpui: gemiddelde kosten
Merken van kunststof kozijnen
Schuifpui in kunststof of ander materiaal?
Ontvang vrijblijvend offertes op maat

 

 

Waarom kiezen voor een kunststof schuifpui?

Een schuifpui hoeft geen grote aanslag op je portemonnee te zijn. Met een kunststof schuifpui koppel je pure topkwaliteit aan betaalbaarheid. Kortom, is je budget beperkt en wil je je gevel netjes afwerken? Dan is een schuifpui van kunststof duidelijk de beste keuze vanwege deze redenen:

  • Goedkoper dan aluminium, hout of staal: kunststof kozijnen kosten een stuk minder dan aluminium, houten of stalen kozijnen. Toch hoeft kunststof qua levensduur en duurzaamheid niet onder te doen voor die andere materialen.
  • Gemiddelde levensduur van 50 jaar: kies je voor hoogwaardige kunststof? Dan gaat je schuifpui tot wel 50 jaar mee. In combinatie met die lagere kosten ben je dus 100% zeker van de beste prijs-kwaliteitverhouding op de markt.
  • Optimale isolatiewaarden: kunststof schuifpuien voldoen aan de hoogste isolatiewaarden op de markt. De profielen bestaan ook uit kamers met thermische onderbrekingen. Zo blijft de kou moeiteloos buiten en de warmte binnen.
  • Weinig onderhoud: kunststof doorstaat moeiteloos alle weersinvloeden en trekt ook geen stof aan. Bovendien hoef je ze ook nooit te schilderen, zoals dat bij hardhouten kozijnen wel het geval is. Kwalitatieve kunststof is namelijk helemaal kleur- én vormvast. Gewoon af en toe reinigen met een lauw sopje en een neutraal schoonmaakmiddel is al meer dan voldoende.
  • Tal van mogelijke uitvoeringen: kies je voor kunststof? Dan kies je ook voor de grootst mogelijke keuzevrijheid. Er zijn namelijk meer opties qua kleuren, structuren, glansgraden, … dan bij de andere materialen. Je stemt je nieuwe schuifpui zo moeiteloos af op je woning en je smaak!

Interesse in een kunststof schuifpui? Vraag dan zeker offertes aan bij meerdere gespecialiseerde vakbedrijven. Zo vergelijk je hun aanbod aan schuifpuien, maar ook hun prijzen, adviezen, … Dat is de beste garantie op een weloverwogen keuze. Start je aanvraag hier!

kunststof schuifpui

 

Mogelijke uitvoeringen van kunststof schuifpuien

De enige beperking als het om een kunststof schuifpui gaat? Dat zijn de afmetingen. Voor grote lengtes van meer dan 5 meter kies je beter voor een ander materiaal als je een schuifpui met slanke profielen wil. Maar voor afmetingen daaronder is kunststof misschien wel het meest veelzijdige materiaal op de markt. Je kan bijvoorbeeld de volgende keuzes maken:

 

1. Kunststof kleuren

Met kunststof profiteer je van een grote vrijheid qua stijl en uitstraling. Je kan de profielen namelijk laten coaten of bekleden met een folie naar keuze. Ga je voor een kunststof schuifpui in het zwart? Een kunststof schuifpui in antraciet? Of gooi je het liever over een andere boeg met bv. een houtnerfstructuur? Zo is kunststof niet te onderscheiden van echt hout.

 

2. Schuifsystemen

Schuifpuien in kunststof zijn verkrijgbaar met meerdere schuifsystemen, afhankelijk van de gewenste afmetingen en het gebruikscomfort. Ga je voor een goedkoper standaard systeem met borstels, waarbij je de schuifpui gewoon openschuift? Of kies je eerder voor een kunststof hefschuifpui? Die laatste optie is geschikter voor een groter kozijn en biedt ook extra isolatie. Je heft de schuivende vleugel dan lichtjes op bij het openen, waardoor je ook een zware schuifpui makkelijk bedient.

 

3. Beglazing

Je kan de kunststof profielen van een schuifpui combineren met elk type glas op de markt. Met hoogrendementsglas isoleer je tot 3 keer beter dan met standaard dubbel glas. En dat merk je aan je energierekening! Een schuifpui in kunststof is zelfs te combineren met dik driedubbel glas. Zo profiteer je van de meest optimale isolatiewaarde en dus het best mogelijke wooncomfort. Door het zwaardere glas heb je echter wel een kunststof hefschuifpui nodig.

 

4. Glashoek

Wil je het buitengevoel nog meer naar binnen halen (of omgekeerd)? Met een glashoek laat je je buiten- en binnenomgeving mooi in elkaar overvloeien. Er valt zo ook nog meer natuurlijk licht naar binnen. Bij zo’n kunststof schuifpui met glashoek kan je het kozijn aan 1 kant of zelfs aan beide kanten openen. Bij die laatste optie zit er dan geen profiel in het midden.

 

Welke schuifpui in kunststof kies ik?

Dat hangt volledig van je situatie af. Gaat het om grotere afmetingen? Dan heb je misschien een hefschuifpui van kunststof nodig. En qua kleuren past een kunststof schuifpui in het zwart bv. beter bij een moderne woning dan een houtlook variant. Wil je zeker zijn van jouw gedroomde uitvoering? Laat dan meerdere vakbedrijven bij je langskomen. Die nemen alles met je door en helpen je om de juiste keuze te maken!

Vrijblijvend meerdere voorstellen op maat vergelijken? Via onze offerteservice brengen we je gratis in contact met meerdere gespecialiseerde vakbedrijven actief in je buurt. Ontvang nu adviezen en prijzen op maat!

 

Kunststof schuifpui: kosten

Hoeveel kost een kunststof schuifpui inclusief montage? De prijs ligt dan ergens tussen € 800 à 1.000 per m² (excl. btw en incl. plaatsing). Uiteraard hangen die kosten af van verschillende factoren: het soort profiel, de gewenste kleur, de gekozen beglazing, het hang- en sluitwerk, … Jouw keuzes bepalen hoeveel je betaalt voor je project.

Liever een totaalprijs voor je kunststof schuifpui? Zo’n prijs per vierkante meter zegt natuurlijk nog niet alles. Vraag daarom zeker prijsvoorstellen aan bij meerdere professionals. Zo krijg je een helder beeld van de gemiddelde totaalprijs voor jouw project en vergelijk je ook adviezen op gebied van kleuren, afwerking, beglazing, … Kom nu gratis in contact met meerdere vakbedrijven!

 

schuifpui in kunststof

 

Merken van kunststof kozijnen

Kunststof schuifpuien bieden duidelijk de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Maar dan wel op voorwaarde dat je ook echt voor kwaliteit kiest. Hoogwaardige kozijnen van kunststof herken je onder meer aan de kwalitatieve dichtingen, de dikte van de profielen, het aantal kamers waaruit die profielen bestaan, … Met de volgende kwaliteitsmerken zit je zeker goed:

 

  • Schüco: meerdere Duitse merken produceren kunststof kozijnen van topkwaliteit. Schüco is er daar een van. Erg veel professionele plaatsers uit Nederland werken daarom met deze kozijnen. De prijs voor een Schüco schuifpui ligt wel iets hoger, maar de kwaliteit is die extra investering zeker waard.
  • Belisol: dit is een bekende Belgische fabrikant die kozijnen maakt in aluminium, hout én kunststof. Maar ook in Nederland heeft Belisol meerdere showrooms. Je kan er terecht voor puur maatwerk, zowel voor nieuwbouw als voor renovaties.
  • Deceuninck: nog een Belgisch bedrijf dat ook in Nederland actief is. Deceuninck is vooral gespecialiseerd in aluminium en kunststof. Zowel qua design, isolatiewaarde, inbraakveiligheid en duurzaamheid scoren kunststof schuifpuien van Deceuninck erg hoog.
  • Gayko: ook deze Duitse fabrikant van kunststof kozijnen heeft distributeurs in Nederland en België. Een kunststof schuifpui van Gayko voldoet aan alle kwaliteitsnormen op gebied van isolatiewaarde, inbraakveiligheid, recyclebaarheid, …
  • Weru: de wortels van dit bedrijf liggen ook in Duitsland, maar Weru heeft ondertussen meerdere vestigingen in Nederland. Deze fabrikant staat garant voor kwalitatieve kunststof schuifpuien en deuren voor een betaalbare prijs. Verschillende kozijnspecialisten in Nederland werken met Weru schuifpuien.

BELANGRIJK: dit zijn maar een paar fabrikanten van schuifpuien in kunststof. Vergelijk je graag meerdere merken qua isolatiewaarde, levensduur, design, …? Vraag dan zeker meerdere offertes aan. Vaak werkt een vakbedrijf namelijk graag met één specifiek merk. Vergelijk nu meerdere merken!

 

Schuifpui in kunststof of ander materiaal?

Naast kunststof zijn er natuurlijk nog andere materialen om uit te kiezen. Vooral aluminium en hout zijn de erg populaire opties voor een schuifpui. Ben je er nog niet helemaal uit? Geen probleem, we vergelijken kunststof met de volgende alternatieven:

 

Kunststof of aluminium schuifpui?

Gaat het om een lange schuifpui van meer dan 5 meter? Dan is kunststof een minder goede optie en kies je beter voor aluminium. Dit sterke metaal kan zo’n grote glaspartij bv. ook dragen met slanke en elegante profielen. Dat is bij kunststof minder vanzelfsprekend. Hoewel er ook bij kunststof speciale oplossingen bestaan voor grotere afmetingen met versterkte profielen. Vraag er dus zeker naar bij je gekozen kozijnspecialist!

 

Kunststof of houten schuifpui?

Met een schuifpui in kunststof kan je ook een heel realistische houtlook creëren. Zo koppel je die tijdloze charme aan de voordelen van kunststof: een lage prijs, zo min mogelijk onderhoud, … Waarom zou je dan toch voor een houten schuifpui gaan? Hardhout biedt nog altijd de beste isolatiewaarden en is ook mogelijk bij grotere afmetingen. Bovendien gaat niets boven de natuurlijke klasse van echt hout.

 

Welk materiaal is het meest geschikt voor mij?

Die keuze hangt vooral af van de afmetingen van je schuifpui en natuurlijk je budget. Vooral bij een schuifpui van minder dan 5 meter is kunststof het overwegen waard als je niet te veel wil betalen. Daarnaast is er ook nog je voorkeur. Heb je extra budget over voor aluminium of hout? Of kies je liever voor kunststof met een aluminium- of houtlook?

Meerdere materialen vergelijken? Ook dan kan je terecht bij verschillende kozijnen-experts in je buurt. Zo leg je eenvoudig de prijzen van die materialen naast elkaar, maar ook hun eigenschappen, levensduur, … Je ontvangt snel en eenvoudig meerdere offertes via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde kozijnenplaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werkzaamheden. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.