Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Schuifpui kopen

Een schuifpui is een prachtige manier om je huis en tuin optimaal met elkaar te verbinden. Wil je ook een schuifpui kopen om je woning een upgrade te geven? In dit artikel geven we je advies en tips om het aankoopproces zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen!

Ga snel naar:
Hoe de juiste schuifpui kopen?
Schuifpui kopen: wat zijn de kosten?
Tips bij het kopen van je schuifpui
Ontvang offertes voor je schuifpui

 

 

Waarom een schuifpui kopen?

Je zoekt naar de perfecte deur naar je tuin of balkon? Dan is een schuifpui in de meeste gevallen dé oplossing. Op welke voordelen kan je rekenen als je kiest voor zo’n glazen schuifdeur? We zetten de voornaamste pluspunten voor je op een rij:

 • De natuur binnen: je krijgt een mooi zicht op je tuin of balkon en de horizon. Een schuifpui creëert een naadloze verbinding tussen je buiten- en binnenomgeving. Het brengt een gevoel van kalmte binnenshuis.
 • Veel lichtinval: een schuifpui is in principe ook een heel groot raam. Het brengt dus ook veel licht binnen. Al dat natuurlijke daglicht zorgt voor een groter ruimte- én geluksgevoel.
 • Geen ruimteverlies: je kan plaats verliezen bij een openslaande deur. Dat is met een schuifpui niet het geval. Je kan met een gerust hart meubels langs je schuifpui zetten zonder ze de hele tijd te moeten verplaatsen.
 • Tal van uitvoeringen: er zijn tal van verschillende uitvoeringen van schuifpuien. Dat betekent ook dat er voor ieder wat wils is. Hout, houtlook, kunststof, aluminium, mat of glanzend, kleurrijk of zwart. Je kan je schuifraam aanpassen aan jouw specifieke stijl.

Wil jij graag een schuifpui kopen voor jouw woning? Alle voordelen hebben je misschien al overtuigd om eens te kijken naar het aanbod van schuifpuien. Kom door onze offerteservice in contact met meerdere maatwerkers in jouw buurt. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes!

welke schuifpui kopen

 

Hoe de juiste schuifpui kopen?

Ben je van plan een schuifpui te kopen en wil je nog wat hulp? In dit stappenplan overlopen we de belangrijkste aspecten waar je op moet letten tijdens je aankoopproces.

 

STAP 1: kies het materiaal

Er zijn vele materialen voor schuifpuien, elk met hun eigen kenmerken, prijs, … Met aluminium en kunststof kan je bovendien andere materialen zoals staal en hout imiteren:

 • Kunststof: PVC is een erg polyvalent materiaal qua uitstraling. Het is ook duurzaam en tegelijk budgetvriendelijk. Kies wel voor hoogwaardig PVC. Zo geniet je het langst van je schuifdeur.
 • Hout: wil je een tijdloze en natuurlijke uitstraling? Dan is hout misschien wel voor jou. Je krijgt naast de warme look ook de hoogste isolatiewaarde uit alle materialen. Er zijn veel houtsoorten met elk hun voor- en nadelen. Het enige waar je bij alle soorten op moet letten is het juiste onderhoud. Oliën, beitsen, … is na verloop van tijd nodig bij zelfs het meest duurzame hout.
 • Aluminium: voor een moderne en strakke schuifpui is aluminium de ideale keuze. Dit sterke, maar lichte metaal kan je in vele stijlen verkrijgen. Bovendien kan je zelfs met erg slanke profielen grote glaspartijen creëren. Dat versterkt het minimalistische karakter van zo’n schuifpui in aluminium.

 

 

STAP 2: kies de uitvoeringen

Bij een schuifdeur heb je de keuze uit vele uitvoeringen en afwerkingen. In deze stap maken wij enkele lijsten om te illustreren welke keuzes je mogelijk moet maken:

 

Vereiste keuzes voor je schuifpui

 • Type schuifsysteem: gewoonlijk kies je uit 1 van 2 schuifsystemen. Een hefschuifpui of een klassiek schuifsysteem. Welke je kiest is niet enkel een persoonlijke voorkeur, maar is meestal gebaseerd op hoe zwaar (en groot) je schuifpui is. Zwaardere schuifdeuren zijn meestal hefschuifpuien.
 • Railsysteem: hier kan je vaak kiezen tussen een monorail of multirail. Bij een monorail kan enkel 1 kozijn van de schuifpui bewegen. Kies je voor een multirail? Dan kunnen meerdere delen van je schuifpui schuiven. Daarnaast is er nog een weinig gebruikt systeem: de harmonica. Hier kunnen de kozijnen langs de zijkant samen geklapt worden als een harmonica. Zo kan je een erg grote opening maken naar je achtertuin. Het harmonicasysteem kies je meestal bij erg grote oppervlaktes.
 • Verzonken of met overstap: meestal moet je over een kleine railing stappen om buiten te geraken. Bij een verzonken schuifpui is het onderste profiel weggewerkt in je vloer voor een strakke uitstraling. Je krijgt zo een naadloze overgang.

 

Extra afwerkingen

 • Zonwering: voor je schuifpui heb je de optie om ingebouwde zonwering te zetten. Heb je dit liever niet? Je kan ook gewoon kiezen voor de standaard zonweringen zoals gordijnen of rolluiken. Toch is een ingebouwde zonwering altijd handig en past ze op maat.
 • Hordeur: in de zomer is het fijn om veel frisse lucht in huis te krijgen, maar liefst zonder alle insecten erbij. Daarom kiezen mensen vaak voor een hordeur bij hun schuifpui.
 • Ventilatiesysteem: je kan ingebouwde ventilatie hebben in je schuifraam. Krijg met dit systeem frisse lucht binnen zonder je raam te moeten openen. De kleppen die op een consistent tempo lucht binnen laten zijn afgesteld op de weersomstandigheden. Je zal tijdens een windvlaag dus niet plots een hevige tocht binnen hebben.
 • Inbraakbeveiliging: de meeste schuifdeuren hebben een standaard uithefbeveiliging. Woon je in een onveilige buurt, maar wil je toch op je beide oren slapen? Voor extra beveiliging kan je kiezen voor bijkomende uitrusting zoals een driepuntsslot of veiligheidsbeglazing.
 • Kiep mechanisme: soms is je hele raam openzetten niet handig, zoals wanneer je huisdieren of kleine kinderen hebt die niet binnen/buiten mogen. Als je dan toch wil verluchten, is een kiepraam ideaal. Het is wel belangrijk om te melden dat een kiep schuifpui niet mogelijk is bij een hefschuifpui systeem. Zo’n kiep mechanisme komt vooral voor bij kleinere schuifdeuren.

 

 

STAP 3: kies de beglazing

Tegenwoordig is hoogrendementsglas (HR) de standaard voor nieuwe kozijnen. Het is nauwelijks duurder dan dubbel glas en bijna dubbel zo isolerend. Er zijn verschillende gradaties qua isolatieglas: HR, HR+ of HR++. Hoe meer plusjes hoe energiezuiniger de beglazing is. Wil je zo energieneutraal mogelijk (ver)bouwen? Kies dan liever voor driedubbel glas.

 

nieuwe schuifpui kopen

 

Kosten schuifpui

Een schuifpui kopen vergt een flinke investering, tussen € 800 – 1.500 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). De precieze kosten hangen af van heel wat factoren. Vooral het gekozen materiaal, de oppervlakte, eventuele extra’s, … spelen een rol. Een overzicht van de richtprijzen voor schuifpuien:

Soort materiaal Prijs per m² (excl. btw en incl. plaatsing)
Kunststof € 800 - 1.000
Hout € 1.000 - 1.250
Aluminium € 1.350 - 1.500

Hoeveel zal jouw schuifpui je kosten? Prijzen kunnen ook variëren per aannemer. Vergelijk daarom zeker offertes van meerdere professionals en kies voor het beste aanbod tegen de beste prijs. Krijg vrijblijvend prijzen op maat via onze offerteservice!

 

TIP: vraag subsidies aan voor je schuifpui!

Om de kosten te drukken, kan je kijken of je in aanmerking komt voor een ISDE-subsidie voor je nieuwe beglazing. Er zijn bovendien nog andere subsidies voor kozijnen, maar kijk altijd of je voldoet aan de voorwaarden. Ervaren installateurs kunnen je helpen en vooraf veel informatie bieden over de beschikbare subsidies.

 

Tips bij het kopen van je schuifpui

Je wil uiteraard zeker zijn dat je de juiste schuifpui koopt voor jouw woning. Enkele handige tips kunnen daarbij helpen:

 

 • Gewicht van je schuifpui: dit zal bepalen welk schuifsysteem je nodig hebt. Een grotere deur of een houten kozijn betekent ook direct een zwaardere deur. Bij zwaardere modellen is eerder een hefschuifpui nodig. Is je schuifdeur lichter? Dan voldoet het klassieke schuifsysteem.
 • Positie van je railsysteem: je railsysteem kan zich binnen of buiten bevinden. Meestal wordt er gekozen om deze binnen te zetten voor een optimale water- en winddichtheid. Voor een strakke afwerking kan je ook je railing buiten plaatsen. Hier moet je echter wel oppassen. Buiten staat het railsysteem bloot aan meer vervuiling.
 • Openingsbreedte: de maximale openingsbreedte van je schuifpui kan afhankelijk zijn van het materiaal. Bij hout en kunststof is deze maximaal 4 meter breed. Wil je een bredere opening? Dan kies je best voor een aluminium kozijn.
 • Mogelijk onderhoud: aluminium en kunststof zijn onderhoudsarmer. Hout zal je vaker moeten onderhouden, vooral op langere termijn.
 • Waar kopen: je kan een schuifpui online bestellen of bij een gespecialiseerde winkel. Maar wil je echt zeker zijn dat alles helemaal goed zit? Dan ga je best naar een vakspecialist actief in je buurt. Online producten zijn vaak minder kwalitatief. En een winkel zal ook maar een beperkt aantal opties hebben.

Op zoek naar zo’n kozijnspecialist in je buurt voor jouw schuifpui? Die vind je snel en eenvoudig via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde kozijnenplaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werkzaamheden. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.