Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Schuifpui kosten

Een schuifpui combineert alle voordelen van kozijnen met het gemak van een deur: bakken lichtinval en een naadloze verbinding met je tuin. Maar wat mag een schuifpui kosten? En welke materialen zijn beschikbaar tegen welke prijs? In dit artikel vind je correcte en up-to-date prijzen en een overzicht van alle kostenbepalers voor een schuifpui.

Ga snel naar:
Kostenbepalers schuifpui
Materialen voor schuifpuien
Besparen op een schuifpui
Vraag gratis je offertes aan

 

Wat kost een schuifpui?

De kosten voor een schuifpui liggen gemiddeld tussen € 3.500 tot € 10.000 (incl. plaatsing, excl. btw). De afmetingen, de materiaalkeuze en de glassoort bepalen voor het grootste deel het verschil in schuifpui prijzen. Hoe meer onderdelen je wil, hoe hoger de prijs oploopt. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde prijzen voor een schuifpui.

Materiaal schuifpuiPrijs per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
Kunststof€ 800 - 1.000
Hout€ 1.000 - 1.250
Aluminium€ 1.350 - 1.500
Staal€ 1.650 - 2.200

BELANGRIJK: een prijs per vierkante meter is een goede start, maar een exacte prijs op maat geeft je pas echt zekerheid. Wil je meerdere totaalprijzen voor jouw schuifpui vergelijken? Vraag dan gratis je prijsoffertes aan bij meerdere kozijnspecialisten via onze offerteservice. Start je aanvraag hier!

 

kosten schuifpui

 

Welk factoren bepalen de kosten van een schuifpui?

Ben je van plan om een schuifpui te plaatsen? Dan is het handig om te weten wat de prijs zal beïnvloeden. Schuifpui kosten hangen vooral af van de volgende keuzes:

 

Schuifpui van kunststof, aluminium, hout of staal

De materiaalkeuze heeft de grootste invloed op hoeveel je uiteindelijk betaalt. Uiteraard wil je iets kiezen wat je graag ziet, maar een houten schuifpui kost nu eenmaal meer dan eentje van kunststof. Een overzicht van de materialen en hun kenmerken:

 

 • Kunststof kost gemiddeld genomen het minste, al hangt die prijs af van de kwaliteit. Dit materiaal gaat lang mee en is daarom populair.
 • Hout is duurder, maar heeft meer uitstraling dan kunststof. Een schuifpui uit hout isoleert ook iets beter, zowel thermisch als akoestisch.
 • Aluminium is licht en sterk, ideaal voor grote raampartijen met slanke profielen. Aan die stevigheid hangt natuurlijk een prijskaartje vast: de prijs ligt hoger dan die van een kunststof kozijn.
 • Staal is het sterkste materiaal van de vier en geeft jouw woning een typische industriële uitstraling.

 

Afmetingen van de schuifpui

Vaak werkt een schrijnwerker met standaardafmetingen voor de vaste delen van de schuifpui en de schuifdeur. Grotere onderdelen betekent een hogere kostprijs, want er is meer materiaal nodig. Het zal dus meer kosten om een schuifpui van 5 meter te plaatsen dan een schuifpui van 3 meter.

Wil je liever geen standaardmaten of passen die niet in jouw huis? Dan kan je voor maatwerk kiezen. Uiteraard gelden hier dezelfde regels: hoe hoger en breder, hoe meer je betaalt.

 

Model van de schuifpui

Ook de afwerking heeft een invloed op het totaalbedrag. Het kan zijn dat je wat knopen moet doorhakken. Welke beglazing of welk systeem kies je om de schuifdeur te openen? Enkele voorbeelden:

 

 • Mono- of multirail: een verschuifbaar deel in combinatie met één vast deel heet een monorail. Bij een multirail kies je voor 2 of meer schuivende vleugels. Vooral bij schuifpuien met grote afmetingen is een multirail-systeem aangewezen.
 • Schuifsysteem: de populairste puien zijn een hefschuifpui en een schuifpui met draai-/ kiepsysteem. Bij een hefschuifpui til je de deur eerst uit de grond om ze daarna opzij te schuiven. Een draai-/ kiepsysteem werkt met deuren die uit het kozijn kantelen en dan opzij schuiven.
 • Beglazing: in moderne puien zit bijna standaard hoogrendementsglas, maar ook hier zijn er varianten: je kan kiezen voor HR, HR+ of HR++. Wil je jouw woning zo energieneutraal mogelijk maken, dan kies je best voor driedubbel glas. Pas op: dit kan enkel in combinatie met een hefschuifpui om het gewicht van het glas te kunnen dragen.

 

TIP: laat je adviseren door verschillende schrijnwerkers

Op zoek naar de perfecte schuifpui om jouw huis mee af te werken? Dan vraag je best voorstellen op maat aan bij meerdere specialisten. Zo krijg je meteen advies over de kosten van een schuifpui en welke materialen het best passen bij jouw woning. Door de info van verschillende schrijnwerkers samen te leggen, kom je tot de beste oplossing voor jouw plannen.

Op zoek naar vakbedrijven actief in je buurt? Ontvang gratis en vrijblijvend offertes bij verschillende specialisten via onze offertepagina.

 

Schuifpui: prijs per materiaal

De materiaalkeuze voor een schuifpui bepaalt de uitstraling van je woning. Bovendien is het een belangrijke factor bij het optellen van de kosten. Dit overzicht helpt je om de juiste keuze te maken:

 

Kunststof schuifpui kosten

Qua prijs-kwaliteit zal je niets beter vinden. Hoogwaardige kunststof gaat tot 50 jaar mee en is goedkoper dan aluminium, hout of staal. Als extra troef heb je de keuze uit verschillende uitvoeringen (kleur, structuur en glansgraad) en is alles makkelijk in onderhoud. Kortom, een schuifpui in kunststof past bij elke woning.

Richtprijs: € 800 à 1.000 per m² (excl. btw en incl. plaatsing). Ontvang vrijblijvend offertes.

 

Houten schuifpui kosten

Hout haalt van alle materialen de beste isolatiewaarde. Zet je bij je nieuwbouw of verbouwing hard in op energieneutraliteit? Dan is een houten schuifpui in combinatie met driedubbel glas de beste keuze. Andere troeven van hout zijn de warme uitstraling en het tijdloze karakter. Het onderhoud moet je er wel bijnemen.

Richtprijs: € 1.000 à 1.250 per m² (excl. btw en incl. plaatsing). Ontvang vrijblijvend offertes.

 

Aluminium schuifpui kosten

Aluminium is een metaal dat zowel licht als enorm sterk is. Het leent zich goed voor kozijnen met grote afmetingen. Wie fan is van hoge plafonds met grote glaspartijen, zal dus te vinden zijn voor een schuifpui in aluminium.

Richtprijs: € 1.350 à 1.500 per m² (excl. btw en incl. plaatsing). Ontvang vrijblijvend offertes.

 

Stalen schuifpui kosten

Het sterkste, meest duurzame en tegelijk ook duurste materiaal. Staal biedt veel opties omdat je het elke vorm kan geven die je wil. Door de kracht van het metaal hoeven de profielen niet dik te zijn. Al die eigenschappen beïnvloeden de prijs. Staal is met voorsprong de duurste optie.

TIP: je kan ook kiezen voor aluminium ramen en deuren met een steellook om de prijs te drukken. Vraag naar de prijs van steellook ramen en deuren bij een gespecialiseerde installateur.

Richtprijs: € 1.650 à 2.200 per m² (excl. btw en incl. plaatsing). Ontvang vrijblijvend offertes.

Schuifpui plaatsen: welke subsidies?

Hoewel het plaatsen van nieuwe isolerende kozijnen veel voordelen heeft, blijft het een duur project. Gelukkig zijn er enkele kozijnen subsidies om je te helpen om alles te financieren. In feite komt het neer op volgende subsidies:

 

 • ISDE subsidie voor particulieren is een hulp voor gezinnen die hun woning willen verduurzamen en omvat 5 categorieën, waaronder maatregelen om de isolatie van je woning te verbeteren. Zowel je beglazing als kozijnen moeten wel geplaatst worden door een ramen- en deurenspecialist.
 • Energiebespaarlening is een subsidie die je kan aanvragen voor ingrepen die je woning energiezuiniger maken. Dit geldt dus ook voor het plaatsen van een schuifpui. Om in aanmerking te komen moet je kozijnen plaatsen met een U-waarde van maximaal 2,4 W/m²K.
 • SVVE voor VvE’s is een subsidie die specifiek eigenaars van appartementen helpt om hun gebouw duurzamer te maken. Hier moet je minimaal 8 m² per wooneenheid vervangen. Welk bedrag je krijgt, hangt af van het de totale oppervlakte.
 • Lokale subsidies gelden per gemeente, provincie of waterschappen. Je kan ze aanvragen bovenop de landelijke premies.
 • Verlaagd btw-tarief is een regeling die enkel geldt voor woningen ouder dan 2 jaar. Je hebt enkel recht op het verlaagde btw-tarief wanneer je samenwerkt met een kozijnspecialist.

 

Offertes vergelijken = schuifpui kosten besparen

Ramen, deuren of puien…: het zijn allemaal behoorlijke investeringen bij de bouw of verbouw van jouw woning. Wil je een goed zicht krijgen op de mogelijkheden die binnen jouw budget vallen? Vraag dan offertes aan bij verschillende schrijnwerkers actief in je buurt. Zo kan je niet alleen prijzen, maar ook materialen, afwerkingen, uitvoertermijnen, … grondig vergelijken. Start je aanvraag via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde kozijnenplaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werkzaamheden. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.